Sanofi Genzyme investeert 300 miljoen in Geelse biotechplant

Sanofi investeert 300 miljoen in de uitbreiding van zijn site in Geel. "Er komt nieuwe productielijn en we richten nieuwe laboratoria in voor kwaliteitscontrole en productietechnologie"

Trefwoorden: #biotech, #biotechplant, #Genzyme, #investering, #Sanofi

Lees verder

Techniek

( Foto: Sanofi )

ENGINEERINGNET.BE - Sanofi laat weten 300 miljoen euro te investeren in de uitbreiding van de productiecapaciteit van zijn fabriek in Geel. Dat brengt het investeringsbedrag dat het Franse farmaconcern sinds 2001 in zijn biotechplant in de Kempen pompte, op 600 miljoen euro.

De fabriek, oorspronkelijk eigendom van Genzyme, produceert vandaag monoklonale antilichamen voor de ziekte van Pompe, een zeldzame spieraandoening die vaak fataal is. De productie van de eiwittherapie moet in grote reactorvaten gebeuren, gevolgd door een zuiveringsproces.

De Kempense fabriek was van bij het begin voorzien op toekomstige uitbreiding. Door de bouw van de nieuwe productielijn wordt 8000m² extra ingenomen.

Wat precies zal geproduceerd worden, ligt voorlopig nog niet vast. Wel is zeker dat het biologisch gekweekte cellen zal gaan, monoklonale antilichamen, "mogelijk voor hartzieken, rheumatoide arthritis, of dermatitis".

Philippe Luscan, President van Sanofi France: "We hebben een robuuste pipeline aan biologische molecules. Onze ambitie is een marktleider te worden in biologische medicatie."

Naast de nieuwe lijn zullen ook nieuwe laboratoria ingericht worden voor kwaliteitscontrole en geavanceerde productietechnieken.