Havenbedrijf Antwerpen start marktverkenning voor waterbus

Om het project van de Antwerpse waterbus verder uit te werken, start het Havenbedrijf Antwerpen nu met een internationale marktverkenning waarmee het informatie wil verzamelen.

Trefwoorden: #bevraging, #havenbedrijf Antwerpen, #Marc Van Peel, #Schelde, #waterbus, #woon-werkverkeer

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Havenbedrijf Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds havenschepen Marc Van Peel enkele maanden geleden aankondigde dat het Havenbedrijf Antwerpen werk zal maken van dit nieuwe, maar vooral duurzame transportmiddel, werd er achter de schermen hard gewerkt om de eerste waterbuslijn tegen de zomer van 2017 te laten uitvaren.

Havenschepen Marc Van Peel: “Het concept van de waterbus heeft al in andere steden zijn waarde bewezen. In een stad als Antwerpen, met de tweede grootste haven van Europa, moeten we een dergelijk initiatief met succes kunnen lanceren en uitbouwen.”

Om het project van de Antwerpse waterbus verder uit te werken, wordt nu met een internationale marktverkenning gestart waarmee het informatie wil verzamelen. Aan de hand van een reeks vragen wil men een beter zicht krijgen op de reeds bestaande partijen voor de exploitatie van de waterbus en de beschikbare schepen op de markt.

Daarnaast moet het concept dat tot dusver werd ontwikkeld, aan de markt getoetst worden. Op basis van de informatie die nu verzameld wordt, zal er in een volgende fase een aanbesteding worden uitgeschreven waarmee op zoek gegaan naar een uitbater voor de waterbus.

Van Peel: “Een goed werkende waterbus moet mensen kunnen overtuigen om hun wagen thuis te laten. De Schelde is immers een onbenutte snelweg voor woon-werkverkeer die we nu, in een fase van ingrijpende werken, optimaal moeten inzetten.”