Olivier Construct neemt betoncentrale Holcim Izegem over

Olivier Construct meldt installaties en gebouwen van betoncentrale Holcim in Izegem overgenomen te hebben. "Een deel van het personeel kan aan de slag blijven".

Trefwoorden: #beton, #betoncentrale, #holcim, #olivier construct, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: Olivier Contruct )

ENGINEERINGNET.BE - De Group Holcim produceert in Izegem een groot aantal producten zoals cement en granulaten (grint, zand en ballast) voor de bouw- en betonsector en voor Openbare werken.

De site in Izegem krijgt nu een nieuwe eigenaar. De familie Olivier besliste namelijk het terrein en inde installaties voor een niet nader genoemd bedrag volledig over te nemen.

Volgens gedelegeerd bestuurder Yves Olivier speelde vooral de gunstige liggen een doorslaggevende rol. Beide sites grenzen aan elkaar, en "De Holcim-site ligt bovendien aan het kanaal Roeselare-Ooigem en zal volop kunnen genieten van de mogelijkheden van de binnenvaart. De hele site is ook vanaf de E403 uitstekend bereikbaar."

Alles bij elkaar strekken de terreinen van Olivier Contruct, die ook in betoncentrale heeft in de Lodewijk de Raetlaan in Izegem, zich vanaf nu uit over een oppervlakte van zowat 8 hectare.

Qua jobs ziet het er minder positief uit: "Een deel van het personeel kan aan de slag blijven." Hoeveel jobs op de helling staan, is nog niet duidelijk.