TPRC, Fokker en TenCate winnen samen JEC Innovation Award 2016

Het TPRC, GKN-businessunit Fokker en TenCate Advanced Composites hebben de JEC 2016 Innovation Award gewonnen voor slimme recycling van thermoplastisch composieten voor luchtvaart.

Trefwoorden: #Fokker, #JEC Innovation Award 2016, #TenCate, #thermoplastisch composietmateriaal, #TPRC

Lees verder

Techniek

( Foto: © TPRC - 2016 )

ENGINEERINGNET.NL - De bedrijven wonnen de JEC 2016 Innovation Award voor Aeronautics met hun geavanceerde koolstof / PPS (C / PPS) toegangsdeurpaneel met gebruikmaking van gerecycled thermoplastisch composieten.

Dit succes bevestigt de levensvatbaarheid van integratie van gerecyclede thermoplastisch composieten in een bestaand productieproces.

Het toegangsdeurpaneel is gemaakt met geweven thermoplastisch composietmateriaal, teruggewonnen bij de productie van een hoofdroer, dat daarna wordt verhakseld, geperst en vervolgens opgenomen in de algehele roerconstructie.

Het paneel van de toegangsdeur, een ontwerp van Fokker, toont een aantal interessante ontwerpkenmerken. Deze omvatten gevormde verstijvingsribben, diktevariaties en geperste gaten. De teruggewonnen en verhakselde C / PPS-semipreg biedt een grotere ontwerpvrijheid, met als resultaat een lichtgewicht component met een hoge mate van functie-integratie.

Een belangrijk voordeel van thermoplastisch composieten is dat deze kunnen worden gerecycled, een steeds belangrijker factor bij de keuze van materiaaloplossingen in een milieubewuste waardeketen.