Open Wervendag: AFAS-voetbalstadion van KV Mechelen bezoeken (+video)

Wie bij KV Mechelen poolshoogte wil nemen hoever aannemer Willemen gevorderd is met de renovatie van hun voetbalstadion: dat kan nu zondag tijdens de Open Wervendag.

Trefwoorden: #afas, #AFAS-stadion, #kv mechelen, #open wervendag, #willemen

Lees verder

Techniek

( Foto: Willemen )

ENGINEERINGNET.BE - Aannemer Willemen is een vaste waarde op de Open Wervendag: vorig jaar opende hij de deuren van 6 werven, die jaar komen er daar nog 4 bij.

Wij pikten er eentje voor u uit die tot de verbeelding spreekt: de renovatie en uitbreiding van het AFAS-stadion van KV Mechelen (adres: Kleine Nieuwedijkstraat 53, 2800 Mechelen). Een project dat goed is voor een investering van 9,1 miljoen euro. Deze prijs is inclusief het buitenschrijnwerk, de speciale technieken, de inrichtingswerken, de afwerking en de omgevingsaanleg. Deze werken zullen worden uitgevoerd door verschillende nevenaannemers, die rechtstreeks aangesteld worden door de club.

Willemen staat in voor de bouw van het casco van de eerste twee fases van dit project. In de eerste werden de staanvakken H, I, J en K en zittribune M afgebroken. In de plaats staat er nu een gloednieuwe tribune met 5.000 staanplaatsen en 2.120 zitplaatsen, een fanshop, kantines en een fitness.

Tijdens het seizoen volgt de tribune aan de kant van Telenet. Ook die maakt plaats voor nieuwe staan- en zitplaatsen, loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoorruimtes. De capaciteit van het stadion stijgt na voltooiing van fase 2 van 13.000 naar 18.500 plaatsen. Met deze werken werd gestart in januari en naar verwachting kan in augustus van dit jaar alles opgeleverd worden.

De timelapse video hieronder van Architectenbureau E.S.A. toont de afbraak van tribune D.


DE 9 ANDERE OPEN WERVEN VAN WILLEMEN
Spoorbypass - Mechelen
KdG-Hogeschool - Antwerpen
Tunnel Boeveriepoort - Brugge
'School van Morgen' - Borsbeek
Cultuurcentrum - Zaventem
Bootsman Jonsen - Oostende
't Veer - Tielrode
Artevelde Plaza - De Panne
Filteint - Sint-Niklaas