BAM Infra behaalt hoogste niveau CO2-Prestatieladder

BAM Infra heeft voor al haar bedrijfsactiviteiten het hoogste niveau behaald van de CO2-Prestatieladder. Dit certificaat is een erkenning voor de inspanningen om de CO2-uitstoot te verlagen.

Trefwoorden: #BAM, #BAM Infra, #certificaat, #CO2-Prestatieladder, #CO2-uitstoot, #KIWA

Lees verder

Techniek

( Foto: BAM )

ENGINEERINGNET.NL - Recente initiatieven zoals de Green Deal (Het Nieuwe Draaien), toepassing van de duurzame brandstof GTL in bouwmachines en de toenemende inzet van Laag Energie Asfalt Beton (LEAB) leveren een belangrijke bijdrage aan de ambitie van BAM.

Met het behalen van Niveau 5 van de CO2-Prestatieladder toont het bedrijf aan voortdurend te investeren in de verbetering van gezondheid en veiligheid en ´net positive impact´ op het milieu.

De CO2-Prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van hun CO2-uitstoot. Uitgangspunt is daarbij dat bedrijven worden gestimuleerd tot het nemen van eigen initiatief, het nastreven van praktische resultaten en het toepassen van innovaties.

Op al deze punten scoort BAM positieve resultaten naar het oordeel van certificeerder KIWA. Ze zijn gecertificeerd op basis van versie 3.0 en is daarmee in haar branche een van de eerste bedrijven die voldoet aan de nieuwste normen.


ACHTERGROND
De audits door KIWA hebben plaatsgevonden in de periode van begin maart tot begin april 2016.

De activiteiten die zijn getoetst betreffen adviseren, onderzoeken, inspecteren, ontwikkelen, ontwerpen, engineren, uitvoeren, managen, financieren van projecten in de grond-, weg- en waterbouw, civiele bouw, railinfra, kabel- en leidingbouw, energie, telecom, mobiliteit, milieutechniek, verkeerssystemen, assetmanagement en infra gerelateerde, petrochemische en industriële technische installaties.