Duurzame waterzuiveringstechnologie meer en meer verspreid

De duurzame waterzuiverings-technologie, DEMON, werd ontwikkeld door de universiteit van Innsbruck. Sinds 2006 werkt Sweco samen met deze universiteit voor de verspreiding van de technologie

Trefwoorden: #DEamMONificatie, #DEMON, #Sweco, #Universiteit van Innsbruck, #waterzuivering, #waterzuivingstechnologie

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.NL - De universiteit van Innsbruck en Sweco werken al enkele jaren samen om deze duurzame technologie te verspreiden in Noordwest-Europa. DEMON wordt samen met het Amerikaanse DC Water doorontwikkeld.

Sweco past deze technologie al succesvol toe bij zo’n 20 rioolwaterzuiveringsinstallaties in Nederland, Engeland, Denemarken en Zweden.

Bernhard Wett, uitvinder van het proces, zegt dat de samenwerking tussen beiden een belangrijke bijdrage leverde aan de introductie en ontwikkeling van de technologie.


Over de waterzuiveringstechnolgie
Interne retourstromen van een rioolwaterzuiveringsinstallatie kunnen zeer hoge concentraties aan stikstof bevatten. De conventionele manier van stikstofverwijdering voor deze stromen vraagt veel energie en chemicaliën.

DEMON (kort voor ‘DEamMONificatie’) is energiezuinig en maakt gebruik van chemicaliën overbodig. Deze technologie draagt er aan bij dat Waterzuiveringsinstallaties energieneutraal kunnen opereren.