Nieuwe waterstofbus met brandstofcelsysteem van HyMove

De 12 meter lange bus is gebouwd door de Poolse bussenbouwer Solbus en maakt gebruik van een brandstofcelsysteem van HyMove dat voor de elektrische energie zorgt.

Trefwoorden: #brandstofcelsysteem, #HyMove, #Poolse bussenbouwer, #Solbus, #waterstofbus, #zero-emissie waterstofbussen

Lees verder

Techniek

( Foto: HyMove )

ENGINEERINGNET.NL - Op 17 juni wordt in Arnhem dit eerste exemplaar van een nieuwe generatie waterstofbussen gepresenteerd. De bus gaat deze zomer al in de dienstregeling van OV-bedrijf Syntus rijden.

Gelderland is nu de eerste provincie in Nederland waar zero-emissie waterstofbussen gaan rijden. De komende jaren volgen meer steden en regio's dit voorbeeld en de verwachting is dat waterstof ook als energiebron voor personenauto's gaat doorbreken.

De nieuwe generatie waterstofbussen is een vervolg van het Arnhemse HyMove-project, waarmee tussen 2009 en 2013 praktische ervaring werd opgedaan met het rijden op waterstof. Voor het tanken van de eerste waterstofbus en enkele waterstofauto's kreeg Arnhem destijds het eerste openbare waterstoftankstation van Nederland.

Het HyMove-project werd voortgezet onder de vleugels van het in Arnhem gevestigde HyMove, een commerciële onderneming die zich heeft toegelegd op het bouwen van brandstofcelsystemen.

De provincie Gelderland subsidieert het nieuwe project vanwege de enorme milieuwinst die waterstofbussen opleveren, maar ook vanwege de werkgelegenheid die de levering van onderdelen voor deze bussen in de regio zal opleveren.

In en om Arnhem zijn diverse bedrijven gevestigd die zich met waterstoftechnologie bezighouden. HyMove heeft veel van deze Gelderse technologieën samengebracht in het brandstofcelsysteem voor de nieuwe bus.