Howest bouwt Pop Up Campus op Kortrijks Buda-eiland

Howest-studenten kunnen vanaf begin 2017 op het Buda-eiland in Kortrijk eigentijds hoger onderwijs in het midden van de stad volgen, in samenwerking met de aanwezige culturele partners.

Trefwoorden: #BUDA-eiland, #campus, #hogeschool, #Howest, #Kortrijk

Lees verder

Opleiding

( Foto: Kortrijk - BUDA )

ENGINEERINGNET.BE - Omdat de politiezone Vlas al vanaf 28 februari 2017 wil beschikken over de aangekochte gebouwen aan de Renaat De Rudderlaan, moet Howest de daar gevestigde campus verlaten.

Howest heeft uiteindelijk gekozen voor het Buda-eiland in Kortrijk om een nieuwe campus in te richten.

Het Buda-eiland ondergaat de komende jaren een grondige metamorfose met de heraanleg van de oude Leieboorden. Nu al werken jaarlijks op het eiland meer dan 200 nationale en internationale kunstenaars aan nieuwe theater-en dansvoorstellingen.

Het eiland huisvest een bioscoop met 54 vertoningen per week, is de thuisbasis voor de festivals NEXT en Buda Vista en ontwikkelt innovatieve projecten tussen actieve burgers, ondernemers, kunstenaars en wetenschappers in het Buda::Lab en in de Budafabriek.

De aanwezigheid van Howest-studenten kan dienen als een extra opstap naar hoe het Buda-eiland zich verder moet ontwikkelen na de heraanleg van de Leieboorden: als een bruisende jonge en creatieve buurt.

Uiteraard mag en kan de aanwezigheid van de hogeschool op Buda het aanwezige culturele verhaal niet hypothekeren. Bij de voorbereiding van dit dossier was er dan ook uitgebreid overleg met de actoren die momenteel werken op het Buda-eiland.

Concreet neemt Howest per 1 februari 2017 een aantal gebouwen van het Buda-eiland in gebruik voor haar onderwijs. De gebouwen worden niet integraal in gebruik genomen.

Zowel onderwijs als cultuur blijven daardoor volwaardig naast elkaar en samen met elkaar bestaan. De aanpassingswerken die verbonden zijn aan deze operatie worden ten laste genomen van de hogeschool.