Nieuwe fase werken ring Aalst op 27 juni van start - verkeer

Op 27 juni start een nieuwe fase in de werken aan de ring van Aalst. Door een goed uitgekiende werfplanning blijft autoverkeer op de ring in beide richtingen mogelijk over één rijstrook.

Trefwoorden: #Aalst, #Agentschap Wegen en Verkeer, #AWV, #ring Aalst, #verkeer, #voetgangersbrug, #werken

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Zwaar verkeer vanuit Brussel (E40) met bestemming Dendermonde wordt aanbevolen de omleidingsroute te volgen via de E17.

De omleiding loopt via de R4 (Merelbeke) naar de E17 richting Antwerpen. Op de E17 slaat het verkeer af aan afrit 12 naar Dendermonde (afrit ‘Lokeren’). Vanop de E40 en de E17 zal deze route ook duidelijk gesignaleerd worden.

Voor het lokaal zwaar verkeer zijn er verschillende omleidingen in voege. Zwaar verkeer komende van Gent (N9), Ninove (N45) enZottegem (N46) rijdt via de N416 en N442 richting Dendermonde.

Het lokaal zwaar verkeer richting Asse (N9), Opwijk (N411) en Industriezone Noord I- V volgt de Parklaan en vervolgens de Albrechtlaan (R41).

Om te verzekeren dat er geen zwaar verkeer door de Boudewijnlaan richting viaduct kan rijden, zullen er hoogtebeperkende maatregelen genomen worden.

Hierdoor kan zwaar verkeer op geen enkele manier naar de Boudewijnlaan vanuit zuidelijke richting (vanaf de kant ASZ, E40, Erpe-Mere, etc.).

Langs de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30km/u. Zowel voor de veiligheid op en langs de werf, als voor de leefbaarheid van de omwonenden is het belangrijk om deze snelheidsbeperking te respecteren.

Om de omloopfactor voor de omwonenden en de schoolgaande jeugd te beperken, komt er een tijdelijke voetgangersbrug (voorzien van fietsrail) over de Boudewijnlaan ter hoogte van het kruispunt met de Raffelgemstraat.

Die blijft in gebruik tot midden 2017. Hiervoor moeten de Naarstigheidsstraat en de Raffelgemstraat afgesloten worden.


(infografieken: © AWV)