Belgische Alco Bio Fuel neemt Rotterdamse plant van Abengoa over

Overgenomen plant is een van grootste bio-ethanolfabrieken van Europa en verhoogt productiecapaciteit van Gentse groep van 250.000 tot 700.000 kubieke meter per jaar.

Trefwoorden: #Abengoa, #alco bio fuel, #bio, #bio-ethanol, #bio fuel, #energie, #ethanol

Lees verder

Techniek

( Foto: Havenbedrijf Gent )

ENGINEERINGNET.BE - Het Gentse Alco Bio Fuel, Belgisch producent van bio-ethanol op basis van granen, heeft het kader van het faillissement van het Spaanse Abengoa Bioenergy een plant aan zijn productie-arsenaal toegevoegd. Dat meldt het bedrijf in een mededeling.

Het gaat om de fabriek van Abengoa in Rotterdam, één van de grootste bioraffinaderijen van Europa, die jaarlijks goed is voor 480.000 kubieke meter of 480 miljoen liter brandstofethanol en 360.000 Mt aan DDGS (Dried Distilled Grain with Solubles). Daarnaast genereert de plant jaarlijks zowat 48MW elektriciteit van 300.000 Mt CO2 voor de overdekte tuinbouw.

Dankzij de aankoop zien de aandeelhouders van Alco Bio Fuel - Alcogroep, Vandema, Vanden Avenne Izegem en Aveve - de productiecapaciteit van hun gezamenlijke onderneming stijgen van 250.000 naar 700.000 kubieke meter per jaar.

"Het is de bedoeling de fabriek in Rotterdam nog dit jaar terug op te starten, meldt Alco Bio Fuel. "We plannen de nodige investeringen om de plant om de bouwen tot een state-of-the-art fabriek op het vlak van productie-efficiëntie, veiligheid en milieu-impact. Daarvoor rekenen we op het bestaande management en personeel in samenwerking met ons eigen team."

"Wij geloven vast de bio-ethanol (dat als additief toegevoegd wordt aan benzine met minder CO2-emissie tot gevolg, redactie) een positieve bijdrage kan leveren aan de ambitieuze doelstellingen van de Europese Unie om tegen 2030 de overgang naar een koolstofarme economie waar te maken."