Belgische teams maken zich klaar voor Shell Eco-marathon in Londen

De Shell Eco-marathon competitie vindt dit jaar plaats in Londen van 30 juni tot 3 juli in het kader van “Make the Future London”, een ideeënfestival rond de mondiale energie-uitdagingen.

Trefwoorden: #elektrische wagens, #Make the Future London, #Shell Eco-marathon, #verbruik

Lees verder

Opleiding

( Foto: Shell - foto uit 2015 )

ENGINEERINGNET.BE - Ruim 200 teams van studenten uit 29 landen uit heel Europa verleggen momenteel de limieten inzake innovatie. Ze leggen momenteel de laatste hand aan hun bijzonder efficiënte voertuigen.

De Belgische raceteams voor de Shell Eco-Marathon bestaan uit studenten van universiteiten en hogescholen uit Brussel, Kortrijk, Luik, Antwerpen, Bergen en Seraing die hun krachten hebben gebundeld.

Deze 8 teams tussen de 18 en 23 jaar nemen deel aan de Shell Eco-marathon Europe die van 30 juni tot 3 juli plaatsvindt in Londen, in het Queen Elizabeth Olympic Park. De doelstelling is om hun voertuig zo ver mogelijk laten rijden met 1 liter brandstof of het equivalent van 1 kWh.

Vorig jaar zetten de Belgische teams uitstekende resultaten neer, met een tweede plaats en drie persoonlijke records. Dit jaar zullen de Belgische studenten vertegenwoordigd zijn in 3 categorieën, al naargelang de energiebron (elektrische batterijen, benzine of ethanol) en het type voertuig (Prototype of Urban Concept).

Na maanden van intense voorbereidingen stellen ze een nieuw voertuig of een verbeterde versie van het voertuig van vorig jaar voor.


Dit zijn de Belgische studententeams:

  1. ULg Eco Team (Luik): “Bij deze vierde deelname op rij zullen we proberen om ons record van 120 kilometer met 1 kWh te verbeteren, zonder brokken te maken!”
  2. EcoMOTION (Luik): “Na ruim negen maanden intensief sleutelen zijn alle puzzelstukjes in elkaar gevallen. We hebben de laatste tests door Shell in Le Mans georganiseerd starten voor het grote vertrek naar Londen!”
  3. Thomas More Eco Drive Team (Mechelen): “Van bij het begin doen we alles zelf, als vrienden onder elkaar. We hebben de bedoeling de wedstrijd uit te rijden en zelfs bij de 10 eersten te eindigen.”
  4. UMONSTER TEAM (Bergen): “De energieprestaties van ons voertuig verbeteren om het record van onze universiteit scherper te stellen, dat is de doelstelling van ons team.”
  5. ECAM.be (Brussel): “We willen al onze subsystemen beproeven en al onze tests valideren om op die manier een solide vertrekbasis te hebben voor ons volgende platform in carbon. Dit is onze laatste deelname met een aluminium chassis en we hopen een goede plaats bij de eerste 30% te behalen.”
  6. ULBECO (Brussel): “De Shell Eco Marathon is een belangrijke internationale competitie tussen universiteiten. Er zijn er zo maar weinig in de wereld en wij hebben het enorme geluk voor het eerste keer te kunnen deelnemen. Wij hopen met onze elektrische aandrijving een schitterend rondje rond de piste te doen.”
  7. Vives Eco Team (Kortrijk): “Na ruim negen maanden intensief sleutelen zijn alle puzzelstukjes in elkaar gevallen. Voor de grote overtocht naar Londen, hebben we de laatste tests op het circuit van Le Mans door Shell laten uitvoeren!”
  8. The Dynamo Team (Luik): “we zijn zeer trots om voor de eerste keer aan het Shell Eco-Marathon deel te nemen.”