Stuk Mortselse Krijgsbaan krijgt nieuw wegdek - verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal vanaf maandag 11 tot en met vrijdag 15 juli werken uitvoeren aan de Krijgsbaan (R11) in Mortsel vanaf Grotenhof tot en met de Heirbaan.

Trefwoorden: #Agentschap Wegen & Verkeer, #AWV, #Krijgsbaan, #Mortsel, #verkeer, #wegenwerken

Lees verder

Nieuws

( Foto: © AWV )

ENGINEERINGNET.BE - Het versleten wegdek, vanaf het kruispunt met de Grotenhof tot en met het kruispunt met de Heirbaan, wordt er in een nieuw kleedje gestopt.

Tijdens de werken blijft er steeds doorgaand verkeer mogelijk in één richting (naar Mortsel). Verkeer richting Wijnegem volgt een omleiding langs de Antwerpse ring (R1).

Het wegdek van de Krijgsbaan is er erg slecht aan toe en moet dringend vervangen worden. AWV zal het beschadigde wegdek verwijderen en nieuwe wegbedekking in asfalt aanleggen. Aan de fiets- en voetpaden wordt niet geraakt.

De werken zullen de nodige hinder veroorzaken. Om de hinder te beperken worden ze uitgevoerd in de autoluwere vakantieperiode. Bovendien werkt de aannemer in 2 fasen zodat doorgaand autoverkeer in één richting steeds mogelijk blijft.

In de eerste fase wordt gewerkt op de rijrichting Wijnegem. Deze fase duurt ongeveer 2 dagen. In de tweede fase wordt gedurende ongeveer 2 dagen gewerkt op de rijrichting Mortsel. Tijdens de laatste dag worden de markeringen aangebracht en opgekuist.

Tijdens de werken zal het verkeer richting Mortsel steeds langs de werf kunnen rijden. Het verkeer richting Wijnegem wordt omgeleid via de N10, de Antwerpse ring en de E313. Verkeer richting Ranst volgt de omleiding via de N10, en de R16 (ring rond Lier).

Omrijden via Borsbeek wordt nadrukkelijk afgeraden gezien de nu al grote verkeersdrukte in de dorpskern. Fietsers en voetgangers hebben steeds vrije doorgang langs de werf.

De bedrijvenzone aan de Heirbaan is niet toegankelijk via de Heirbaan maar via de Liersesteenweg en de Drabstraat. Zijstraten in de werfzone zijn ter hoogte van de R11 afgesloten maar zijn wel toegankelijk via de Liersesteenweg.

Woningen en ondernemingen in de werfzone zullen gedurende die week enkele dagen moeilijker toegankelijk zijn met de wagen.