Geïntegreerde klimaatplafonds voor kantoorgebouwen voorgesteld

Philips Lighting heeft samen met Inteco en Fural een gloednieuwe toepassing van compleet geïntegreerde klimaatplafonds voorgesteld.

Trefwoorden: #brandwerend, #Connected Lighting, #Empowered Connected Lighting, #FP-Secure, #Fural, #geïntegreerde klimaatplafonds, #Inteco, #Internet of Things, #IoT, #Philips Lighting, #verlichting

Lees verder

HR

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET.BE - Het resultaat is FP-Secure, een brandwerend plafond met geïntegreerde LED-verlichting.

Philips Lighting verzorgt de verlichtingstechnologie met integreerbare armaturen. Partner Fural levert de metalen plafondplaten met gekeurde brandwerendheid. Hoofdproducent Inteco volgt het totale proces vanaf het eerste contact met de opdrachtgever tot aan de oplevering.

Zo voldoen deze metalen klimaatplafonds aan alle eisen van de klant: zowel op het gebied van verlichting, klimaatbeheersing, brandveiligheid, esthetica, akoestiek, isolatie als gebruiksvriendelijkheid.

Eén van de belangrijkste troeven van compleet geïntegreerde klimaatplafonds is de verlengde levensduur van de verlichting: van 15.000 naar 50.000 uren, en mogelijk zelfs tot 70.000 uren.

Bovendien is ook de link met ‘Connected Lighting’ mogelijk, een compleet ‘Power-over-Ethernet (PoE) Connected’ verlichtigingssysteem. Zo wordt verlichting in deze generatie ‘slimme’ kantoorgebouwen een centraal zenuwstelsel dat constante monitoring en analyse mogelijk maakt voor een geoptimaliseerd beheer en een fikse besparing op het energieverbruik.

De verlichtingsarmaturen zijn immers uitgerust met sensoren om anoniem gegevens te verzamelen over de bezettingsgraad, de temperatuur en de vochtigheid in de ruimtes. Vervolgens wordt de verbinding gemaakt met het IT-netwerk om gebouwsystemen, zoals verwarming en ventilatie, op gepaste wijze aan te sturen.

Met ‘Empowered Connected Lighting’ kunnen werknemers onder andere de verlichting en airconditioning via hun smartphone naar persoonlijke voorkeuren aanpassen voor hun werkplek.