Antwerpse haven verlengt samenwerking met Noord-Chinese universiteit

De Antwerpse haven gaat ook de komende drie academiejaren samenwerken met de Dalian Maritime University (DMU) uit Noord-China, een prestigieuze maritieme Chinese universiteit

Trefwoorden: #Dalian Maritime University, #haven, #Havenbedrijf Antwerpen, #logistiek, #Port of Antwerp Maritime Awards, #samenwerking

Lees verder

Opleiding

ENGINEERINGNET.BE - Om de verregaande vriendschap tussen Antwerpen en Dalian te symboliseren, schonk het Havenbedrijf tijdens zijn bezoek bovendien een standbeeld aan de DMU, dat havenschepen Marc Van Peel en Chief Commercial Officer Luc Arnouts maandag officieel onthulden.

Naar aanleiding van de jaarlijkse Antwerpse havenmissie naar Noord-China besloten beide partijen hun samenwerkingsovereenkomst te verlengen. Tijdens een ceremonie aan de universiteit zetten Yuqing Sun, voorzitter van de DMU, en Marc Van Peel en Luc Arnouts hun handtekening onder een nieuwe overeenkomst, voor de drie volgende academiejaren.

Nog tijdens het bezoek van de Antwerpse haven aan de DMU werden de Port of Antwerp Maritime Awards uitgereikt. Vier studenten werden tijdens het academiejaar 2015-2016 bekroond met een Award en krijgen elk een bedrag van 500 euro: Zhongbo Liu, Wenwen Guo, Chenrui Qu en Yiwen Dong. Alle vier schreven ze een werkstuk over een onderwerp met maritieme of logistieke inslag.

Havenschepen Marc Van Peel: “Studenten in hun thuisland laten kennismaken met de haven van Antwerpen en haar troeven, dat is een van de redenen waarom we deze Awards jaarlijks uitreiken.”


(© Havenbedrijf Antwerpen)

Op de foto (vlnr):
Luc Arnouts, Shan Hongjun (DMU) en Marc Van Peel