Green Team Twente gaat voor winst in Londense Shell Eco Marathon

Green Team Twente gaat vanaf vrijdag 1 juli met de nieuwe waterstofauto H2.Zero in Londen de strijd aan met honderden studententeams uit heel Europa.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #Green Team Twente, #H2.Zero, #race, #Shell Eco Marathon, #Universiteit Twente, #waterstofauto

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.NL - Tijdens de Shell Eco Marathon, de grote Europese duurzaamheidsrace in Londen, mikt het team op een podiumplek. Green Team Twente is als één van de weinige Nederlandse teams favoriet in hun klasse (Urban Concept Class).

De nieuwe waterstofauto van Green Team Twente is dit jaar flink verbeterd en is gebouwd voor het heuvelachtige parcours in Londen. De H2.Zero kan op de energiehoeveelheid uit een reep Snickers drie uur rijden.

Tijdens de Shell Eco Marathon is het de bedoeling zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op de gekozen brandstof. De Europese editie van de race vindt dit jaar voor het eerst plaats rondom het beroemde Queen Elizabeth Olympic Park in Londen.

Hessel Bierma, Green Team Twente. “Er ziet een tweehonderd meter lange helling in het parcours, een steile afdaling en een bocht van 90 graden. Daar passen we ons ontwerp en onze auto natuurlijk op aan.”

Vorige maand reed het team al de EducEco Challenge in Frankrijk, waarbij het team succesvol presteerde. Door de vele heuvels in het parcours rondom het beroemde Queen Elizabeth Olympic Park in Londen heeft het team de complete aandrijflijn van de vorige waterstofauto veranderd. Zo werden de versnellingsbak, buffer en motorcontroller aangepast.


(bron en foto: Universiteit Twente)

Green Team Twente 2016 bestaat uit 17 studenten van verschillende disciplines. Het grootste deel studeert Electrical Engineering of Werktuigbouwkunde aan de UT, maar het team heeft ook studenten van de opleidingen Industrieel Ontwerpen, Scheikundige Technologie, Advanced Technology, Creative Technology en Technische Bedrijfskunde.