Vijfde editie Netherlands-Asia Honours Summer School volop bezig

Studenten van de Netherlands-Asia Honours Summer School (NAHSS) vertrekken deze week naar Greater China als onderdeel van de vijfde editie van het internationale academische programma.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #circulaire economie, #NAHSS, #Netherlands-Asia Honours Summer School

Lees verder

Nieuws

( Foto: AkzoNobel )

ENGINEERINGNET.NL - Sinds de kick-off in april hebben de studenten een gevarieerd programma gevolgd ter voorbereiding op hun verblijf in Azië deze zomer.

Als onderdeel van het academisch programma vindt de International Summer School plaats in Beijing, Hong Kong, Taipei en sinds dit jaar ook in Chengdu. Het business programma bestaat uit het bezoeken van toonaangevende bedrijven in zowel Nederland als Azië en in het kader van het culturele programma volgen de kandidaten taal- en cultuurlessen voor vertrek.

Het onderzoeksproject wordt vormgegeven door multidisciplinaire projectgroepen waarbinnen de studenten onderwerpen analyseren welke geïnitieerd worden door de partners van NAHSS en die raakvlak hebben met beide landen.

Conrad Keijzer, lid van het Executive Committee van AkzoNobel en lid van de Supervisory Board van de NAHSS: "Dit jaar doen er 10 studenten mee aan een onderzoeksproject voor AkzoNobel in Chengdu, waarbij de circulaire economie centraal staat. De studenten gaan onderzoek doen naar waste reduction, iets wat voor ons een belangrijk onderwerp is in lijn met onze Planet Possible aanpak van meer doen met minder."

Het onderzoek zal zich richten op de mogelijkheden voor hergebruik van bij-productstromen in China. Hierdoor krijgen de studenten een inkijkje in de manier waarop het bedrijf in China essentiële producten maakt om de wereld een stukje leefbaarder te maken.


Over de NAHSS
De NAHSS is opgericht in 2012 als initiatief van de Universiteit Utrecht, de TU Delft, McKinsey & Company en AkzoNobel en is in de afgelopen jaren uitgegroeid van 30 studenten in 2012 tot 100 in de huidige editie.