Verzekeraar a.s.r. opent meest duurzaam gerenoveerde kantoorgebouw

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem opende deze week het eind 2015 opgeleverde kantoorgebouw. Het gebouw kreeg het predicaat: “Meest duurzaam gerenoveerde kantoor van Nederland”

Trefwoorden: #a.s.r., #Ballast Nedam, #BREEAM-NL, #duurzaam, #energiebesparing, #kantoorgebouw, #Kuijpers, #renovatie, #technisch dienstverlener, #verzekeraar

Lees verder

Techniek

( Foto: © Studio38C )

ENGINEERINGNET.NL - Het kantoor van verzekeraar a.s.r. is na een renovatie van 36 maanden eind 2015 opgeleverd. De transformatie naar een van de meest duurzame kantoren in Nederland was hiermee een feit.

De renovatie, uitgevoerd door bouwer Ballast Nedam en technisch dienstverlener Kuijpers, was een complex en integraal project, met name omdat het pand werd gerenoveerd terwijl grote delen ervan in gebruik bleven. Het kantoor is met 85.000 m² één van de grootste kantoorgebouwen in Nederland. Het hernieuwde kantoor telt 2.800 werkplekken voor 4.000 fte’s.

De verzekeraar had de ambitie om het verouderde kantoorgebouw uit 1974 zo te renoveren dat aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid voldaan zou worden.

Fiona van ’t Hullenaar (directeur Business Support a.s.r.): “Het meest trots ben ik op de energiebesparing die we bereikt hebben. We gebruiken nu 56% minder energie dan in het oude pand. We zijn van energielabel G naar energielabel A++ gegaan.”

Alle technische installaties werden vervangen door moderne, energiezuinige apparatuur zoals een warmte-koudeopslaginstallatie, een duurzame energievoorziening met elektrotechnische- en zwakstroominstallaties en klimaatplafonds met sprinklerinstallaties.

Tijdens de officiële opening door minister Jeroen Dijsselbloem werd bekend dat de verzekeraar een deel van de besparingen in Utrechtse scholen wil stoppen, die goede plannen hebben om hun duurzaamheid te vergroten.

Verder ontving het bedrijf ook de titel “Meest duurzaam gerenoveerde kantoorpand van Nederland”, uitgereikt door BREEAM-NL.