Twee prijzen van 30.000 euro voor beste klimaat businesscases

Mobilising More (MoMo) stelt expertise en in totaal 60.000 euro aan prijzengeld beschikbaar voor innovatieve klimaat businesscases in ontwikkelingslanden.

Trefwoorden: #businesscase, #ECN, #International Union for the Conservation of Nature, #klimaat, #Mobilising More, #MoMo, #ontwikkelingslanden, #RVO

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen website MoMo )

ENGINEERINGNET.NL - Energieonderzoek Centrum Nederland, het Nederlandse Comité van de International Union for the Conservation of Nature en het ministerie van Buitenlandse Zaken werken samen in het Mobilising More (MoMo) initiatief. Door middel van innovatieve projecten mobiliseren zij private klimaatfinanciering voor ontwikkelingslanden in de sectoren cleantech, food, agro en water.

Twee soorten projectvoorstellen komen in aanmerking. Het gaat daarbij om de categorie klimaatmitigatie, waarbij het gaat om vermindering van de oorzaken van klimaatverandering, zoals reductie van broeikasgassen. De andere categorie is klimaatadaptatie, waarbij het gaat om aanpassing aan de gevolgen van klimaatverandering, zoals maatregelen tegen overstromingen.

Projecten moeten voldoen aan de volgende criteria: gericht op de cleantech, food, agro of water sector, locatie in één of meerdere ontwikkelingslanden, deelname van minstens één Nederlandse organisatie, sluitend verdienmodel, concreet voorstel met mogelijkheid tot opschaling.

Het MoMo-secretariaat verzamelt en evalueert de ingediende ideeën. Ook geven zij advies over financieringsmogelijkheden en eventuele inhoudelijke verbeteringen van een voorstel. Dit secretariaat bestaat uit onder meer experts van Energieonderzoek Centrum Nederland, het Nederlandse Comité van de International Union for the Conservation of Nature en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De meest veelbelovende ideeën maken kans om op korte termijn hun projectvoorstel te realiseren. Het MoMo-panel, met daarin financieringsexperts van Triodos, NLII, FMO, BZ, PYMWYMIC, CSC Finance en RVO.nl, beoordeelt en selecteert de meest veelbelovende voorstellen. Indieners van deze voorstellen pitchen hun idee tijdens het jaarlijkse MoMo slotevenement.

Op basis van het ingediende voorstel en de pitch worden twee prijzen van 30.000 uitgereikt: aan het meest veelbelovende idee voor klimaatadaptatie en het meest veelbelovende idee voor klimaatmitigatie.