Eerste Project Office voor Fieldlab Campione geopend

Op 24 juni is eerste fysieke locatie van het project Fieldlab Campione op campus van Tilburg University geopend. Campione wil onderhoud in procesindustrie 100% voorspelbaar maken.

Trefwoorden: #campione, #smart factory, #tilburg, #wcm, #world class maintenance

Lees verder

research

( Foto: WCM )

ENGINEERINGNET.NL - Het Campione consortium is ontstaan uit World Class Maintenance, een initiatief dat sterk de nadruk legt op innovatieprojecten en onderwijs in smart maintenance. Rond WCM is een consortium gegroeid, Campione, dat organisaties uit industrie, overheid en onderwijs samenbrengt rond de doelstelling om slimme onderhoudsconcepten te bedenken voor de smart factory van de toekomst. Of met andere woorden: om onderhoud 100% voorspelbaar te maken.

Als eerste fysieke locatie is nu een Project Office op de universiteitscampus van Tilburg geopend. Hoogleraar Henk Henk Akkermans: “Het is dan misschien een bescheiden ruimte, maar wel één met grootse ambities. Om te beginnen zitten we naast het 3D Print Lab. Een stukje verder op de campus zit het Daf Technology Lab, ook partner in Fieldlab Campione."

"Het is bijzonder dat de universiteit, let wel: geen technische universiteit, investeert in dit soort projecten. Uiteraard hebben technologische ontwikkelingen veel invloed op de samenleving. Maar de maatschappelijke winst zit hem vaak in de sociale innovaties die zorgen dat die technologische ontwikkelingen ook echt gebruikt worden. En daarvoor is Understanding Society, het motto van deze universiteit, dan ook hard nodig.”

Na de zomer zal de belangrijkste locatie van het project, het "Fieldlab Campione", geopend worden in het Gate2 gebouw op het Aeroparc in Gilze en Rijen.

Hart van dit centrale lab zal een control room zijn waar gegevens van een testinstallatie binnenkomen. Via sensor- en andere meettechnieken wordt data verzameld over de actuele status van de testinstallatie. Softwarebedrijven zullen proeven kunnen doen met datavoorspellingsmodellen.