Sioen Industries neemt sectorgenoot Dimension-Polyant over

Belgische producent van technische textielen neemt sectorgenoot Dimension-Polyant over voor 38 miljoen euro. Het Duitse bedrijf geldt als wereldleider in de productie van zeildoek.

Trefwoorden: #dimension-polyant, #dimension polyant, #overname, #polyant, #sioen, #sioen industries, #technisch textiel

Lees verder

Techniek

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.BE - "Als enige verticaal geïntegreerde fabrikant ter wereld (met weven, afwerken en lamineren binnen één bedrijf, redactie) verkeert Dimension-Polyant in de unieke positie om een solide groei te bewerkstelligen in zijn kernactiviteiten en tegelijkertijd uit te breiden in de markt van de zogenaamde technische textielen", stelt Sioen in een mededeling.

Het overgenomen bedrijf is 50 jaar oud en staat met een marktaandeel van meer dan 40% te boek als de wereldleider in de productie van zeildoek. Meer in detail gaat het om zeildoek van hoge kwaliteit inclusief hoogwaardige technische weefsels, multifunctioneel laminaat en zeilmembraancomponenten, naast gediversifieerde technische weefsels voor industrie- en buitensporttoepassingen.

Het West-Vlaamse Sioen ziet naar eigen zeggen vooral heil in de toekomstige synergieën. "We hebben technologieën die elkaar aanvullen". En net als Sioen geldt Dimension-Polyant als "een referentie op het gebied van kwaliteit en innovatie in haar belangrijkste markten".

Dimension-Polyant produceert op twee locaties: in het Duitse Kempen en in Putnam in de VS. Het bedrijf staat voor een zakencijfer van ongeveer 38 miljoen euro, en was in handen van de financiële groep Gamma Holding.


ACHTERGROND
Sioen Industries is een gediversifieerde beursgenoteerd bedrijf dat een brede portfolio aan activiteiten en producten heeft: spinnen, weven en coaten, confectie van technische kledij, productie van fijnchemicaliën en verwerking van technisch textiel.