Willemen werkt samen met KU Leuven voor ‘Less CO2’ op werven

Willemen wil de uitstoot van CO2 op zijn werven met 20% laten zakken. Om dat doel te bereiken, brengt het vanaf vandaag zijn stroomverbruik op werven in kaart met de monitoringstool Smappee.

Trefwoorden: #bouwgroep, #CO2-uitstoot, #KU Leuven, #Less CO2, #Smappee, #Willemen

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - De bouwgroep werkt in het kader van het ‘Less CO2’-project samen met Jonathan Verbruggen, een laatstejaarsstudent Industrieel Ingenieur aan de KU Leuven.

‘Meer doen met minder CO2’, kortweg ‘Less CO2’ is een samenwerking tussen Voka (Kamer van Koophandel Mechelen) en de KU Leuven @ Thomas More. Binnen dit project helpen studenten ondernemingen om hun ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen.

CEO Tom Willemen: “Deze kruisbestuiving biedt studenten de mogelijkheid om theoretische kennis toe te passen binnen de schoot van ondernemingen. Wij zijn in het kader van ISO 14001 steeds op zoek naar verbeteringen en tekent dus graag in op het project.”

Samen met Verbruggen zal onderzocht worder of in de toekomst zonnepanelen kunnen gezet worden in combinatie met een Tesla homebattery om zo grotere, energieverslindende stroomgroepen te vervangen door kleinere stroomgroepen met een lager verbruik.

De Smappee monitoringstool helpt om een inschatting te maken hoeveel zonnepanelen per werf nodig zullen zijn.

Bedoeling is dat de zonnepanelen voldoende energie opwekken voor de klimaatregeling, verlichting en gebruik van elektronica in de werfketen en er dus minder gebruik moet worden gemaakt van netstroom of dieselgeneratoren.