Winveld pompstation De Groeve wordt aangepast en gerenoveerd

Waterbedrijf Groningen heeft de renovatie en de aanpassing van het winveld van pompstation De Groeve in Tynaarlo uitbesteed aan de BAM Infra, Stork en Rook Pijpleidingbouw.

Trefwoorden: #aanpassing, #BAM Infra, #renovatie, #Rook Pijpleidingbouw., #Stork, #Waterbedrijf Groningen, #winveld van pompstation De Groeve

Lees verder

Nieuws

( Foto: Waterbedrijf Groningen )

ENGINEERINGNET.NL - De renovatie van de infrastructuur omvat engineering, het vervaardigen, leveren, conserveren, monteren, beproeven en bedrijfsklaar opleveren van een werkende putteninstallatie.

De aanpassingen in het winveld zijn nodig vanwege de inrichting van de omgeving van pompstation De Groeve als natuur- en waterbergingsgebied.

BAM, Stork en Rook Pijpleidingbouw zijn geselecteerd na een aanbesteding waarin naast prijs ook de toegevoegde waarde die partijen inbrengen is getoetst. De integrale aanpak van het project en maatregelen op het gebied van duurzaamheid waren van doorslaggevende betekenis in de uiteindelijke selectie.

Het merendeel van de werkzaamheden bestaat uit het aanpassen van leidingwerken, verwijderen en aanpassen van winputten, het plaatsen van nieuwe trafostations, nieuwe besturingsinstallaties en het aanbrengen van glasvezel en flowmeters.

BAM neemt de civiele werkzaamheden (terreinleidingwerk en bekabeling) voor haar rekening. Stork is verantwoordelijk voor de elektrotechnische installaties en Rook Pijpleidingbouw voert alle werkzaamheden met betrekking tot de waterwininstallaties uit.

Deze maand wordt gestart met de werkzaamheden en de oplevering is gepland voor juli 2017.