Boomsesteenweg (N177) krijgt nieuwe fiets- en voetpaden - verkeer

Vanaf 1 september 2016 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid met het vernieuwen van fiets- en voetpaden langs de Boomsesteenweg (N177) in Wilrijk.

Trefwoorden: #Agentschap Wegen & Verkeer, #Boomsesteenweg, #fietspad, #omleiding, #verkeer, #verkeershinder, #voetpad, #Wilrijk

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.Be - De fiets- en voetpaden langs de Boomsesteenweg zijn versleten. De nieuwe fietspaden worden aangelegd in asfalt en zullen het comfort en de veiligheid van de fietsers en voetgangers sterk verbeteren.

De werken worden uitgevoerd in drie aansluitende fases van telkens ongeveer een maand. De aannemer start met werken ter hoogte van het kruispunt met de Berkenrijslaan en werkt dan verder richting Brussel, tot aan het kruispunt met de Terbekehofdreef.

Tijdens de werken blijft de Boomsesteenweg steeds open, maar moet het autoverkeer in de richting van Brussel over één rijstrook rijden in plaats van twee. Als er gewerkt wordt aan de kruispunten wordt het verkeer lokaal omgeleid.

Tijdens de eerste fase bevinden zich 4 kruispunten in de werfzone: de Berkenrijslaan, de Gaston Fabrélaan, de Jules Moretuslei en de Koornbloemstraat. Aan drie van de vier kruispunten worden verbeteringswerken uitgevoerd aan het wegdek (de Berkenrijslaan, de Jules Moretuslei en de Koornbloemstraat).

Hierdoor zal ieder van deze kruispunten telkens één tot twee dagen afgesloten worden voor het verkeer. Er wordt steeds maar aan één kruispunt tegelijk gewerkt, zodat het verkeer via naburige kruispunten kan omgeleid worden.

Voor fietsers en voetgangers wordt steeds een doorgang langs de werfzone voorzien.


(illustratie: publicdomainvectors.org)