Solvay opent nieuwe Amerikaanse productielijn voor koolstofvezels

Solvay heeft een nieuwe productielijn voor koolstofvezels in zijn Amerikaanse Piedmont Facility geopend. Het verdubbelt hiermee zijn productiecapaciteit.

Trefwoorden: #kunststofvezel, #luchtvaart, #luchtvaartindustrie, #productie, #productiecapaciteit, #Solvay, #The Boeing Company

Lees verder

Techniek

( Foto: © Dieter Telemans - Solvay photolibrary )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe productielijn verkreeg kwalificatie van The Boeing Company voor de productie van secundaire structuren, zoals beweegbare vleugelkleppen en motorgondels, naast interieurtoepassingen.

De uitbreiding omvat de installaties, apparatuur en uitrusting die acrylonitrilmonomeren omzetten in standaardmodulekoolstofvezels. Dit type vezel wordt gebruikt voor het maken van composietmaterialen die voorgeïmpregneerd zijn voor toepassingen op commerciële en militaire vliegtuigen.

Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay (foto): “Met deze strategische capaciteitsuitbreiding verruimen wij onze leveringsmogelijkheden aan onze klanten en spelen wij in op de toenemende vraag naar versterkte composietmaterialen die het gewicht en brandstofverbruik verminderen, maar ook de assemblagekosten verlagen door het geïntegreerd ontwerpen van delen.”

De duurzaamheid, sterkte en levensduur van composietmaterialen die versterkt zijn met koolstofvezels, betekent dat vliegtuigbouwers deze steeds vaker inzetten op hun toestellen als veilige vervanging voor metalen.

Naast het verminderen van het gewicht, lawaai en de CO2-uitstoot van vliegtuigen, brengen composietmaterialen het aantal onderdelen en de assemblagekosten omlaag, aangezien het mogelijk is meerdere subcomponenten om te vormen tot één geassembleerd deel.