Postacademische opleiding Offshore Windenergie voor ingenieurs - invitatie

KU Leuven en UGent richten voor de 2de maal de postacademische opleiding offshore windenergie in. "Een mooie aanzet voor ingenieurs en wetenschappers", stelt opleidinghoofd Joan Peuteman.

Trefwoorden: #energie, #ingenieurs, #KU Leuven, #offshore, #offshore energy, #windenergie

Lees verder

Opleiding

( Foto: Alstom )

ENGINEERINGNET.BE - De windenergiesector is in volle groei. Niet alleen op het vlak van gebouwde turbines, maar ook op het vlak van tewerkstelling. Om op deze tendens in te spelen richten de faculteiten Industriële Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven en Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Universiteit Gent dit academiejaar voor de tweede maal een postacademische opleiding offshore windenergie in. Het initiatief wordt ondersteund door de Technische Universitaire Alliantie voor economische transformatie in West-Vlaanderen en diverse bedrijven uit de (offshore) windsector.

"Deze opleiding is een mooie aanzet voor ingenieurs en wetenschappers om in de sector van de (offshore) windenergie aan de slag te gaan", meent opleidingshoofd Joan Peuteman. "Overigens kunnen ingenieurs met interesse in onshore windenergie eveneens bij deze opleiding terecht. Een aantal modules zijn voldoende algemeen."

De aanvang van de opleiding is voorzien op 20 september 2016. De hele reeks bestaat uit 7 modules: technologische aspecten van windenergie; integratie van windenergie in het elektrisch net; economische aspecten en regelgeving; offshore windenergie (deel 1); offshore windenergie (deel 2): operationele en functionele veiligheid; en projectwerk.

Ben je een professional met een technische of academische achtergrond én met sterke interesse of ambitie binnen het domein van de offshore windenergie? Dan is deze unieke opleiding iets voor jou!

Waar?
De meeste colleges gaan door in GreenBridge, Wetenschapspark 1 te Oostende.

Wanneer?
De opleiding start op dinsdag 20 september 2016 en eindigt halverwege juni 2017. De colleges gaan telkens door op dinsdag- en donderdagavond van 17 tot 21 uur. Op 20 september 2016 wordt gestart met de eerste module en de verdere modules volgen elkaar op gespreid over het academiejaar.

Deelnameprijs?
De deelnameprijs bedraagt 2.800 euro voor de volledige opleiding. Er kan ook voor individuele modules ingeschreven worden en het inschrijvingsgeld bedraagt 500 euro per module. Inbegrepen is: deelname aan de sessies, hand-outs en catering.