TU Delft Science Park Technopolis uitgebreid met YES!Delft Labs

Vorige week werd YES!Delft Labs feestelijk geopend, goed voor extra 2.500 m² kantoorruimte en 900 m² laboratoriumruimte voor innovatieve start-ups en groeiende bedrijven.

Trefwoorden: #incubator, #laboratorium, #startups, #TU Delft, #YES!Delft Labs

Lees verder

Techniek

( Foto: Leon van Woerkom | cepezed )

ENGINEERINGNET.NL - Het succes van bedrijfsincubator YES!Delft was reden voor de TU Delft om de capaciteit verder uit te willen breiden. Het nieuwe pand biedt ruimte aan start-ups die door willen groeien en aan biotech bedrijven met behoefte aan lab-faciliteiten.

Op de begane grond is de nieuwbouw gekoppeld aan het bestaande YES!Delft pand waardoor huurders gebruik kunnen maken van de algemene voorzieningen in dit pand. Samen met de gemeente Delft, de Provincie Zuid Holland en de Europese Unie is deze tweede incubator op de campus gerealiseerd.

Paul Althuis, directeur TU Delft Valorisatie Centrum: “De uitbreiding met YES!Delft Labs was noodzakelijk om de groei van startende bedrijven op te vangen. Voor de TU Delft betekent dit een enorme versterking van het ondernemerschap op ons Science Park Technopolis.”

In het nieuwe pand, van maar liefst 5.500 m² bruto vloeroppervlak, heeft sinds het voorjaar een groot aantal bedrijven haar intrek al genomen. De behoefte aan laboratoriumruimte voor technologische startups blijkt goed voorzien. Van de laboratoriumruimte is momenteel al 70% verhuurd.

Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: “Dit gebouw draagt bij aan het behoud van innovatieve en technische starters en groeiende bedrijven in de regio. Het mooie is dat er nu bij YES!Delft ook (gemeenschappelijke) labfaciliteiten voor starters in de biotechnologie sector zijn”.

Wethouder Ferrie Förster: “De ambitie van Delft is verdubbeling van de kenniseconomie in 2030. Delft is de innovatieve motor van de regionale economie. Met de opening van YES!Delft Labs zetten we een ongelooflijk belangrijke stap”.


(bron: TU Delft)