Colruyt Group start testproject voor minder zwerfvuil

In het kader van het actieplan ‘Samen voor minder zwerfvuil’ start Colruyt een 2-jarig testproject om het zwerfvuil in de omgeving van zijn centrale gebouwen in Halle aan te pakken.

Trefwoorden: #Colruyt, #Colruyt Group, #Ecosmart, #zwerfvuil

Lees verder

Techniek

( Foto: Colruyt Group )

ENGINEERINGNET.BE - Op een viertal parkeerzones kwamen er extra vuilbakken voor restafval en PMD, plus een aantal nieuwe peukenpalen en papiervuilbakken. De test is het tweede zichtbare initiatief van het ruimere actieplan dat loopt tot en met 2020.

Dit najaar volgt er een gelijkaardige test op de parkings van 11 Colruyt-winkels. Colruyt, OKay en Bio-Planet nemen ook deel aan de Belgian Retail Clean-up Day in november.

De groep gaat het zwerfvuil aanpakken op en rond de parkeerzones langs de Edingensesteenweg en de Zinkstraat in Halle. Het gaat om een tiental afvaleilanden met minstens twee grote vuilbakken voor restafval en PMD.

Verder komen er een aantal peukenpalen bij en langs de Demesmaeckerstraat komen er ook papiervuilbakken. Voor de ingrepen langs de openbare weg werd er eerst grondig overlegd met het stadsbestuur.

De vuilbakken worden om de vier weken leeggemaakt door de firma EcoSmart, die tegelijk ook het resterende zwerfvuil zal opruimen en alle hoeveelheden nauwkeurig zal registreren. “Zo hebben we correcte data om de resultaten te evalueren en de infrastructuur eventueel bij te sturen vooraleer ze uit te rollen naar andere locaties”, zegt projectleider Goedele Daems.

De onderneming gelooft dat gedragsverandering mogelijk is via sensibilisering en het aanbieden van de juiste infrastructuur. Daarom wordt via testprojecten bekeken welke types vuilbakken wel en niet werken en waar we ze best plaatsen. Daarnaast voorzien we banners om de locaties extra zichtbaar te maken en interne communicatie om onze medewerkers te informeren en te sensibiliseren.

Het testproject loopt twee jaar en is het tweede zichtbare initiatief van het actieplan ‘Samen voor minder zwerfvuil’, dat Colruyt Group lanceerde in september 2015 en dat loopt tot en met 2020.