ENGIE Electrabel stelt 6 nieuwe windparken open voor burgerparticipatie

Omwonenden zullen ook de mogelijkheid krijgen om te investeren voor een bedrag tot 2.500 euro per persoon. Electrabel CoGreen streeft dit jaar naar een rendement van 3,5%.

Trefwoorden: #burgerparticipatie, #Elektrabel CoGreeen, #ENGIE Elektrabel, #groene stroom, #windmolen, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Elektrabel CoGreen )

ENGINEERINGNET.BE - De zes nieuwe windmolenparken in Vlaanderen die gelegen zijn in Olen, Brugge (Pathoekeweg), Ravenshout, Sint-Pieters-Leeuw, Wielsbeke en Zelzate worden opengesteld voor burgerparticipatie voor een totaalbedrag van 2,2 miljoen euro.

Deze parken tellen samen 18 windmolens met een totaalvermogen van 50,7 MW en zullen toelaten om meer dan 35.000 ton CO2-uitstoot te vermijden. De kandidaten hebben tot 31 oktober om zich in te schrijven en zullen zeer binnenkort uitgenodigd worden op de infosessies in hun buurt.

ENGIE Electrabel blijft verder investeren in windenergie samen met lokale partners. Deze nieuwe projecten kaderen perfect binnen de ambitie van de onderneming om 400 MW onshore windenergie te bereiken tegen 2020.

De 18 nieuwe windmolens die opengesteld zijn voor burgerparticipatie werden gebouwd en worden uitgebaat door Wind4Flanders.


Wind4Flanders is een publiek-privaat 50-50 partnership tussen ENGIE Electrabel en 5 Vlaamse intercommunales (FIGGA, FINGEM, FINILEK, IKA en IBE).