Umicore maakt plannen bekend voor Duitse en Poolse vestigingen

Umicore plant om de Duitse productie van autokatalysatoren te consolideren in één gespecialiseerde vestiging. Daarnaast wil het bedrijf ook de Poolse activiteiten uitbreiden.

Trefwoorden: #autokatalysator, #emissienorm, #productie, #productievestiging, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - Umicore heeft momenteel twee productiefaciliteiten voor autokatalysatoren in Duitsland, nl. één in Rheinfelden (Baden-Württemburg) en een nieuwere fabriek in Bad Säckingen, ongeveer 15 km verderop.

Het is de bedoeling om de productie van de fabriek in Rheinfelden over een periode van drie jaar naar Bad Säckingen over te brengen.

De fabriek in Bad Säckingen biedt specifieke voordelen om op toekomstige groei in de markt in te spelen. De onderlinge nabijheid van beide fabrieken betekent ook dat een deel van de 300 werknemers die momenteel in Rheinfelden werken, in aanmerking komt voor een overplaatsing naar de uitgebreide vestiging in Bad Säckingen.

Umicore heeft eveneens de intentie om de productiecapaciteit te verhogen in haar onlangs opgeleverde fabriek in Nowa Ruda, Polen. De invoering van nieuwe uitstootregels in Europa vereist een bredere waaier van steeds meer technologisch geavanceerde producten zoals deeltjesfilters voor benzinewagens (gasoline particulate filters - GPF), lean NOx-vangers, selectieve katalytische reductie (SCR) en geavanceerde driewegkatalysatoren (three-way catalysts - TWC).

De aangepaste en uitgebreide productieconfiguratie in Duitsland en Polen zal Umicore toelaten om op optimale wijze tegemoet te komen aan deze vraag.