Colruyt Group wordt ambassadeur voor VN-duurzaamheidsagenda

Tijdens het officiële lanceringsmoment in het Brussels Egmontpaleis werd Colruyt Group officieel benoemd tot ‘woordvoerder’ van Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN.

Trefwoorden: #Colruyt Group, #duurzaamheid, #Sustainable Development Goals, #The Shift, #Verenigde Naties

Lees verder

Nieuws

( Foto: Colruyt Group )

ENGINEERINGNET.BE - De groep zal het komende jaar optreden als woordvoerder van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (VN). Deze doelstellingen moeten onder meer armoede uit de wereld helpen, ongelijkheid bestrijden en klimaatverandering aanpakken.

Samen met 7 andere Belgische organisaties gaat men die doelstellingen bekender maken bij het grote publiek in België. Daarnaast zullen zo veel mogelijk mensen en organisaties geïnspireerd en aangemoedigd worden om zelf ook actief mee te werken aan meer duurzame ontwikkeling.

Colruyt Group ging in op de vraag van het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift om ambassadeur te worden van de VN-ontwikkelingsdoelstellingen, omdat die naadloos aansluiten bij zijn inspanningen voor een duurzamere samenleving.

De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties zijn begin dit jaar officieel van start gegaan en lopen tot en met 2030, als opvolger van de millenniumdoelstellingen (2000 – 2015). Uniek is dat de SDG’s door alle landen zijn erkend.

Ze vormen dus een bruikbaar referentiekader voor iedere overheid, organisatie of individu wereldwijd die wil werken aan een duurzamere wereld. De internationaal aanvaarde streefdoelen, begrippen en afspraken zullen zorgen voor meer richting en vooruitgang en worden dé norm om de duurzaamheid van initiatieven allerhande te toetsen.

De duurzame ontwikkelingsagenda van de VN is heel breed en telt 17 doelstellingen gebundeld rond de vijf P’s: people, planet, prosperity, peace en participation. Heel wat van de doelstellingen zijn erop gericht om de armoede uit de wereld te helpen, de ongelijkheid te bestrijden en de klimaatverandering aan te pakken.