Oostende wil stadsgebouwen energie-efficiënter maken

De stad Oostende heeft een energieplan opgesteld om de eigen stadsgebouwen energiezuinig te renoveren. Het bespaarde geld moet mee de kosten van de renovatiewerken dekken.

Trefwoorden: #energie-efficiëntie, #Oostende, #renovatie, #stadsgebouwen

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De te renoveren stadsgebouwen zijn het stadhuis, de sportcomplexen Mister V. en De Spuikom, de stedelijke werkhuizen, de groendienst, de bibliotheek Kris Lambert en de Venetiaanse Gaanderijen.

De renovatiewerken omvatten onder meer de installatie van energie-efficiënte stookplaatsen en energiezuinige verlichtingssystemen, het plaatsen van PV-zonnepanelen, het verbeteren van de regeling van de gebouwen, kortom een mix van energiebesparende maatregelen en hernieuwbare energie.

Voor elk gebouw is al onderzocht welke mogelijkheden het meest haalbaar zijn. Het stadsbestuur zal ook 'dataloggers' plaatsen, die de energieprestaties permanent in de gaten houden.

Op die manier kan het ook de resultaten op regelmatige tijdstippen communiceren.


(foto Jonathan Bakker/Archeonet Vlaanderen)

ACHTERGROND
De kosten van deze renovaties worden geraamd op 2 miljoen euro. Hiervoor neemt Oostende een tienjarige lening op. De gemiddelde terugverdientijd van de verschillende maatregelen wordt ook geraamd op tien jaar. Op die manier moet de investering in de stadsgebouwen zichzelf terugbetalen.


Op de foto: de Venetiaanse gaanderijen.