Purazur bouwt nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor Indaver

Purazur zal voor dit project instaan voor voor het ontwerp, de constructie en in dienst name van de nieuwe installatie voor afvalverwerkingsbedrijf Indaver in Antwerpen.

Trefwoorden: #afvalverwerking, #Antwerpen, #Indaver, #Purazur, #waterzuivering, #waterzuiveringsinstallatie

Lees verder

Techniek

( Foto: Indaver )

ENGINEERINGNET.BE - Indaver verwerkt onder andere gevaarlijk industrieel afval in drie draaitrommelovens.

Om aan de strenge emissievoorwaarden te voldoen, worden de gassen van het verbrandingsproces in een zogenaamde natte gaswassing behandeld zodat schadelijke stoffen worden opgevangen in het waswater.

Dit waswater dient eveneens te voldoen aan strenge lozingsvoorwaarden. Hiervoor worden deze waswaters apart verwerkt in de nieuwe, waterzuiveringsinstallatie die door Purazur wordt ontworpen en gebouwd. De installatie vervangt de bestaande waterzuiveringsinstallatie van Indaver die het einde van zijn levensduur heeft bereikt.

Jan Timmermans, Projectleider Indaver: “De bestaande waterzuiveringsinstallatie dient vervangen te worden door een nieuwe, performantere installatie om een duurzame verwerking van gevaarlijk afval bij Indaver verder te kunnen zetten.”

De bouw van de installatie zal duren tot augustus 2017. Na een testperiode van 6 maanden zal Indaver de nieuwe installatie begin 2018 in gebruik nemen.


Over Purazur
Deze specialist in waterzuivering binnen de DEME Group spitst zich toe op de hoogtechnologische zuivering van industrieel en huishoudelijk afvalwater, percolaatwater van stortplaatsen en verontreinigd grondwater.