HIMS onderzoeker Bert Wouters wint Solvay Award

Onderzoeker Bert Wouters (HIMS) wint de award voor zijn promotie-onderzoek waarin hij een microfluïdische chip ontwikkelde voor driedimensionale vloeistof-chromatografische scheidingen.

Trefwoorden: #Bert Wouters, #HIMS, #microfluïdische chip, #Solvay Award, #Universiteit van Amsterdam

Lees verder

research

( Foto: HIMS )

ENGINEERINGNET.NL - Postdoc onderzoeker dr. Bert Wouters van het Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS) ontwikkelde een microfluïdische chip voor 'comprehensieve spatiale driedimensionale vloeistofchromatografie', een nieuw concept op het gebied van vloeistofchromatografie.

De chip biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor uiterst efficiënte vloeistofchromatografische scheidingen, via migratie van alle te analyseren componenten uit een sample in een ruimtelijk, driedimensionaal lichaam.


ACHTERGROND
Wouters deed zijn onderzoek in de groep voor BioAnalytical Separation Science van prof. dr. Sebastiaan Eeltink aan de Belgische Vrije Universiteit Brussel (afdeling Chemical Engineering), in samenwerking met de onderszoeksgroep Analytical Chemistry van prof. dr. Peter Schoenmakers (HIMS).

Hij is nu postdoc onderzoeker in de groep van Schoenmakers, die onderdeel vormt van het Centre for Analytical Sciences Amsterdam (CASA).