Gimv investeert in software-leverancier voor bedrijfs- en IT-transformatie

Gimv heeft een aandeel van 40% in MEGA International verworven. Het helpt bedrijven de flexibiliteit van activiteiten en IT-systemen te verbeteren om te innoveren in de digitale wereld.

Trefwoorden: #diensten, #Gimv, #ICT, #investeren, #investering, #IT, #MEGA International, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: screen website MEGA International )

ENGINEERINGNET.BE - Het aanbod van MEGA wordt al jarenlang gewaardeerd door klanten en prominente analisten in de sector van de enterprise architecture (EA), het IT-portfoliomanagement (ITPM), de analyse van bedrijfsprocessen (BPA) en governance, risico en compliance (GRC).

In de komende jaren zal de nadruk worden gelegd op het versnellen van de groei in de Verenigde Staten, de SaaS (Software as a Service)-transformatie die momenteel aan de gang is en heeft MEGA de ambitie zijn productaanbod aan te bieden aan een breder doelpubliek.

Deze onderneming is een internationaal softwarebedrijf dat ondernemingen helpt de complexiteit van hun organisatie te beheren door hen een interactief beeld van hun activiteiten te geven. In het snelle en ontwrichtende ondernemingsklimaat van vandaag moeten organisaties toekomstgericht en flexibel zijn om zich aan te passen aan snel veranderende marktomstandigheden, technologieën en reglementering.

Dankzij hun geïntegreerde set softwareoplossingen en de adviesdiensten kunnen IT-departementen en/of managers het inzicht en de informatie krijgen die ze nodig hebben om de juiste keuzes te maken voor een doeltreffend beheer en een juist evenwicht te vinden tussen innovatie, kostenoptimalisatie en risicobeheer met betrekking tot hun IT-strategieën en digitale transformatieprogramma's.

Het bedrijf is actief met acht kantoren wereldwijd (Parijs (hoofdkantoor), Londen, Berlijn, Mil aan, Boston, Mexico, Casablanca en Singapore). Bovendien wordt samengewerkt met 25 zakenpartners over de hele wereld.

De klanten van het bedrijf zijn meestal grote, complexe (vaak internationale) bedrijven en overheidsorganisaties, bv. Fannie Mae, Crédit Agricole, UniCredit, Nissan, Eurocontrol, United States Department of Agriculture, SBB CFF, P&G, Gilead en Colruyt.

Vorig jaar realiseerde MEGA International met bijna 300 werknemers een omzet van 43 miljoen euro.

Er worden geen verdere financiële details over de transactie bekendgemaakt.


De andere aandeelhouders zijn Lucio de Risi (oprichter/CEO) en het managementteam van MEGA International.