LRM investeert in bedrijf dat horecasector wil digitaliseren

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM heeft aangekondigd dat het gaat investeren in Growser, een online managementplatform dat de horecasector verder wil professionaliseren.

Trefwoorden: #digitalisering, #fabrikant, #groothandel, #Growzer, #horeca, #horecosector, #investeringsmaatschappij, #LRM, #online management platform

Lees verder

Techniek

( Foto: Growzer )

ENGINEERINGNET.BE - De horecasector staat onder druk, bijna één op vijf ondernemingen die in België over kop gaat, is een café of een restaurant. Nochtans biedt de sector heel wat mogelijkheden op vlak van digitalisering.

Growzer speelt hier op in en lanceert een gloednieuwe tool die de horecasector toelaat om efficiënter te werken. Het bestaat uit een universeel bestelplatform waarmee alle bestellingen in één click worden verzonden en waarmee je alles gemakkelijk kan berekenen.

Denk hierbij aan de berekening van je kostprijs, winstmarges of zelfs allergenen. Door het platform te koppelen aan kassa-, reservatie-, boekhouding- en tijdsregistratiesystemen, ontstaat een 360° managementplatform met overzichtelijke dashboards waarmee de horecaondernemer zijn bedrijf kan aansturen.

Via het platform kunnen groothandelaars van hun kant op een zeer performante wijze de loyaliteit en rendabiliteit van hun klanten optimaliseren. Bovendien wordt het hele proces, van bestelling tot betaling gedigitaliseerd.

En ook fabrikanten en importeurs kunnen via het platform gericht en snel communiceren op basis van de profielkennis van hun eindklanten. Het platform biedt inzichten over de afzetdata per outlet, een centrale database met productspecificaties ten behoeve van de wetgeving rond voedselveiligheid en een spaarprogramma waarmee trouwe afnemers beloond kunnen worden.

Thierry Vanhumbeeck, managing partner Growzer: “Horecaondernemers worden meer en meer verplicht om zich verder te professionaliseren. De komst van de witte kassa is een trigger voor een verdere digitalisering van de sector.’