7 industriële contractors verenigen zich in Project Realisatie Oefenplant

Stork, Croonwolter & dros, SPIE, Mourik Services, Engie, Mammoet en Bilfinger Industrial Services realiseren, in opdracht van Deltalinqs, de RDM Training Plant: een levensechte oefenfabriek.

Trefwoorden: #Bilfinger Industrial Services, #Croonwolter&dros, #Engie, #Mammoet, #Mourik Services, #PRO, #Project Realisatie Oefenplant, #RDM Campus, #RDM Training Plant, #Rotterdam, #SPIE, #Stork

Lees verder

Techniek

( Foto: Bilfinger Industrial Services )

ENGINEERINGNET.NL - Onlangs zijn de eerste palen geslagen voor de RDM Training Plant. Cees Jan Asselbergs van Deltalinqs (Rotterdamse belangenorganisatie voor haven en industrie): ‘Deze pllant voorziet in een grote behoefte en haakt in op belangrijke ontwikkelingen in de industriële sector.’

De RDM Training Plant biedt een levensechte oefenomgeving, waar onderwijs en bedrijfsleven veel aan zullen hebben. Algemeen erkende certificaten voor belangrijke industriële trainingen, met de nadruk op het toetsen van inzicht in veiligheid.

De oefenfabriek ligt nu nog in onderdelen op de kade bij de RDM Campus op Rotterdam Heijplaat. Het is een oude rubberfabriek van Shell, die is ontmanteld en nu opnieuw wordt opgebouwd voor trainingsdoelen.

De totale kosten bedragen 4,5 miljoen euro, die evenredig zijn verdeeld onder Rijk, de gemeente Rotterdam inclusief het havenbedrijf Rotterdam, en het bedrijfsleven.

Naar verwachting worden in de oefenfabriek vanaf het voorjaar zo’n veertig opleidingen aangeboden, variërend van ‘werken op hoogte’ en ‘herkennen van risico’s’ tot beroepstrainingen als flensmonteur, isolatiemedewerker of hogedrukspuiter.