Tiense Suikerraffinaderij kiest voor duurzame bietenteelt

Alle suikerproducerende filialen van het Europese voedingsconcern Südzucker, waaronder de Tiense Suikerraffinaderij, beantwoorden aan de zilveren criteria van het (SAI) platform.

Trefwoorden: #duurzame landbouw, #SIA-platform, #suiker, #Sustainable Agriculture Initiative, #Tiense Suikerraffinaderij, #voeding

Lees verder

Techniek

( Foto: Tiense Suikerraffinaderij )

ENGINEERINGNET.BE - Sustainable Agriculture Initiative (SAI) is een platform dat werd opgestart door een vijftigtal bedrijven uit de voedingssector (food & drink), met als doel duurzame landbouwpraktijken samen te brengen en uit te wisselen.

Deze bedrijven zijn de inkopers bij uitstek van primaire landbouwproducten. Als suikerproducent maken we deel uit van productieketen van talrijke voedingsproducten en staan we in rechtstreeks contact met de landbouwer.

Het SAI-platform focust op een breed scala van onderwerpen, gaande van waterbescherming over duurzame arbeidsvoorwaarden voor de werknemers tot de economische rentabiliteit van het landbouwbedrijf.

In België heeft SAI Vegaplan (een certificeringsysteem voor primaire landbouwproducten dat zich richt tot de landbouwers) erkend als duurzame partner. Het Vegaplan-systeem is opgericht door de landbouwsector zelf en garandeert de kwaliteit, voedselveiligheid en duurzaamheid van de landbouwpraktijken in België.

Het Vegaplan-certificaat maakt deel uit van de contracten met de telers die suikerbieten leveren aan de Tiense Suikerraffinaderij. Hiermee wordt de duurzaamheid in de verdere productieketen gegarandeerd.