Bureau voor Normalisatie zet vier experten in bloemetjes

Het Bureau voor Normalisatie zet jaarlijks op Thanksgiving Day vier Belgische experten die actief meewerken aan het ontwikkelen van normen in de bloemetjes. Ze ontvingen elk een award.

Trefwoorden: #agoria, #aluminium enter, #Ansell, #bureau voor normalisatie, #dmk recrea, #Johan Haelterman, #nmb, #schindler

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - “Meer dan 2.000 experten zetten zich dagelijks in om normen te ontwikkelen voor de Belgische bedrijven. Dat verdient volgens ons jaarlijks een bloemetje. Wij willen hen allemaal bedanken, en dit jaar in het bijzonder vier experten, omdat zij een uitzonderlijke bijdrage aan de Belgische normalisatie leverden', lichtte Johan Haelterman, voorzitter van het directiecomité van het NBN, tijdens de awarduitreiking toe.

Experten zijn deskundig binnen een bepaald domein. Ze schrijven mee aan normontwerpen, delen hun kennis en ontwikkelen normen in een normalisatiecommissie. Zowel bedrijven, overheden als maatschappelijke actoren kunnen experten afvaardigen.

De vier laureaten zijn achtereenvolgens: Koenraad De Maertelaere, zaakvoerder bij DMK Recrea Services (bedrijven met minder dan 50 werknemers); Philippe Casteleyn, Codes & Standards Manager Europe bij Schindler (bedrijven met meer dan 50 werknemers); Cyriel Clauwaert, Director bij Aluminium Center Belgium (non-profit organisaties, academies en publieke instellingen); en Philippe Jacobs, Technical Manager Medical Solutions EMEA bij Ansell Healthcare Europe (experten jonger dan 35 jaar).

Experten investeren een aanzienlijk deel van hun tijd en energie in de ontwikkeling van normen. “Zij verdienen absoluut een blijk van appreciatie. Daarom organiseerden we voor de tweede keer op jaarlijkse basis ons dankevenement voor hen”, besloot Haelterman.