Sulzer onderhandelt over overname Ensival Moret

Sulzer voert momenteel exclusieve gesprekken met Moret Industries om de pompenconstructeur Ensival Moret over te kopen voor een bedrag van 80 miljoen euro.

Trefwoorden: #ensival, #ensival moret, #moret, #overname, #pomp, #sulzer, #thimister

Lees verder

Techniek

( Foto: Sulzer )

ENGINEERINGNET.BE - Op 25 november is de Zwitserse Sulzer-groep van start gegaan met exclusieve onderhandelingen over de aankoop van Ensival Moret, één van de zeldzame pompenfabrieken die België rijk is. Dat meldt het bedrijf op zijn website.

Ensival Moret ontstond in 2000 uit de fusie van het Belgische Ensival en het Franse Moret. De onderneming produceert in twee hoofdvestigingen: in het Franse Saint Quentin en het Waalse Thimister. Daarnaast heeft het nog productie in Brazilië en China en een wereldwijd netwerk van onderhoudscentra om zijn eigen pompen te servicen. In 2015 stond het voor een omzet van 115 miljoen euro en ongeveer 730 werknemers.

In een officiële mededeling stelt Sulzer dat het pompengamma van Ensival Moret een prima aanvulling zou zijn op zijn eigen algemene pompenportfolio. Het Belgisch-Franse bedrijf is gespecialiseerd in industriële pompen voor een brede waaier van vaak 'moeilijke' toepassingen, zoals in de meststof-, suiker-, mijnbouw- en de (petro)chemische industrie.

Indien de overname zijn beslag krijgt en Moret Industries verkoopt, zal het huidige Ensival Moret toegevoegd worden aan Sulzers zogenaamde 'Pumps Equipment Division'. Na het nodige overleg en indien alle voorwaarden vervuld zijn, zal de overname naar verwachting zijn beslag krijgen in het tweede kwartaal van 2017.