Productiviteit in maintenance verhogen met nieuwe app

World Class Maintenance lanceert een vernieuwde Hands on Tool Time (HoTT) Toolkit. De toolkit komt voort uit een project over dit onderwerp en is bedoeld voor technische bedrijven.

Trefwoorden: #Hands on Tool Time Toolkit, #HoTT, #maintenance, #onderhoud, #toolkit, #World Class Maintenance

Lees verder

Nieuws

( Foto: Magnox )

ENGINEERINGNET.NL - Het doel van deze toolkit is om de productiviteit van het technisch personeel te meten, verliezen en onnodig oponthoud in kaart te brengen en verbetertrajecten in te gaan.

Het belangrijkste onderdeel uit de toolkit is een app waarmee metingen efficiënter en gestandaardiseerd gedaan kunnen worden.

In het licht van de vergrijzing op de werkvloer, de tekorten die ontstaan in technisch vakpersoneel en het stijgende onderhoudskosten is het efficiënter werken met de mensen die je hebt, van groot belang.

Deze nieuwe toolkit zorgt ervoor dat de inzet van het huidige technische personeel zo optimaal mogelijk wordt benut. Een verbetering van de productiviteit zorgt bij bedrijven al snel voor een kostenverlaging en betere beschikbaarheid van assets.

In heel Nederland bekeken kan een verbetering van 10% HoTT zelfs zorgen voor het oplossen van van het totale tekort aan technisch personeel.

Aan de nieuwe toolkit is een database gekoppeld waarin de data van alle metingen, geanonimiseerd, beschikbaar zijn om in te zien. De data is gelabeld op basis van verschillende kenmerken: denk aan sector, regio en type bedrijf.

Dit zorgt ervoor dat bedrijven hun HoTT scores kunnen vergelijken met andere bedrijven uit bijvoorbeeld dezelfde of juist een andere sector. Na verloop van tijd kunnen we uitspraken doen over de productiviteit (of productiviteitsverbeteringen) van de totale Nederlandse technische sector.


Penvoerder van het project is World Class Maintenance, Stork en PDM zijn projectpartners en ook NedTrain, Sitech en SPIE hebben geïnvesteerd in het project.