AkzoNobel heeft overname BASF’s Industrial Coatings afgerond

Het onderdeel Industrial Coatings van BASF levert producten aan onder meer de bouw, de maakindustrie (meubels, huishoudelijke apparaten), windenergiesector en de transportsector.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #BASF, #coatings, #industrial coatings, #overname, #productie

Lees verder

Techniek

( Foto: BASF SE )

ENGINEERINGNET.NL - De transactie omvat relevante technologieën, patenten en handelsmerken, evenals twee fabrieken (één in het Verenigd Koninkrijk en één in Zuid-Afrika).

Ongeveer 400 medewerkers van BASF's Industrial Coatings komen AkzoNobel versterken met onder meer innovatie-expertise en een uitgebreid wereldwijd klantenbestand.

Gedurende de komende twee jaar zal een deel van het productievolume van BASF worden overgedragen aan de al bestaande nabije AkzoNobel productiefaciliteiten. Dit zal synergieën en extra productie-efficiëntie opleveren. Eind 2018 zal de gehele winstgevendheid van de overname gerealiseerd worden volgens een eerder bepaalde financiele leidraad.

Met de transactie is een bedrag gemoeid van 475 miljoen euro. BASF Industrial Coatings heeft in 2015 een omzet gegenereerd van tegen de 300 miljoen euro.