Panasonic verwerft meerderheidsbelang in Zetes

Panasonic meldt dat het een meerderheidsbelang van 50,95% in Zetes, een leidende speler op het gebied van identificatie- en mobiele oplossingen, wil verwerven.

Trefwoorden: #elektronica, #FSMA, #identificatie, #overname, #Panasonic, #RFID, #Zetes

Lees verder

Techniek

( Foto: Zetes )

ENGINEERINGNET - Panasonic Corporation en Zetes Industries hebben aangekondigd dat Panasonic overeenkomsten heeft gesloten tot verwerving van 50,95% van de uitgegeven aandelen van Zetes, voor een bedrag van 149,6 miljoen euro.

De prijs per aandeel betaalbaar door Panasonic voor de aandelen in Zetes bedraagt 54,50 euro, wat een premie inhoudt van 19,1% ten opzichte van de gemiddelde koers van de afgelopen 30 dagen en een premie van 27,7% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers van de afgelopen drie maanden.

Zetes zal haar Goods ID en People ID divisies blijven ontwikkelen onder leiding van het huidige management (Alain Wirtz, Jean-François Jacques en Pierre Lambert) en onder haar eigen merknaam blijven opereren, als onderdeel van Panasonic.

De afronding van deze deal door Panasonic is nog onderhevig aan de goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. Na afronding zal de onderneming een verplicht overnamebod (54,50 euro per aandeel) doen op alle uitstaande aandelen en opties op aandelen uitgegeven door Zetes en nog geen eigendom zijn van Panasonic op dat moment.

Panasonic heeft de FSMA in kennis gesteld van haar intentie om dit bod te doen, en zal alle vereiste meldingen doen na de afronding van de aankoop van het initiële belang van 50,95%.


Panasonic Corporation is een wereldleider in de ontwikkeling van diverse technologieën en oplossingen voor het grote publiek in de consumentenelektronica-, residentiële, auto-, bedrijfs- en industriële sector en is gevestigd in het Japanse Osaka.