AB InBev en Katoen Natie verlengen samenwerking voor 5 jaar

AB InBev en Katoen Natie gaan zich 5 jaar langer in haven van Antwerpen verankeren. Dit hernieuwd partnerschap zal een bron van economische groei vormen in de Antwerpse haven.

Trefwoorden: #AB Inbev, #Antwerpse haven, #Fernand Huts, #Katoennatie, #logistiek, #partnerschap

Lees verder

Techniek

( Foto: Port of Antwerp )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds 2012 levert Katoen Natie in de haven van Antwerpen diverse logistieke diensten aan ’s werelds grootste bierbrouwer, AB InBev. Deze diensten omvatten de overslag van export- en importbier, opslag van bier en diverse materialen, haventransport alsook toegevoegde waarde activiteiten.

Afgelopen jaar kondigde AB InBev voor meer dan 100 miljoen EUR investeringen aan om de brouwcapaciteit van de brouwerijen in Leuven, Jupille en Hoegaarden fors uit te breiden. Er wordt stevig ingezet op de export van bekende Belgische AB InBev biermerken zoals Stella Artois, Hoegaarden en Leffe. Momenteel is meer dan 70% van het volume van de Leuvense brouwerij bestemd voor export, in Hoegaarden is dat zelfs meer dan 80%. “Die investeringen waren nodig om te garanderen dat we de vraag naar onze geliefde bieren wereldwijd kunnen blijven beantwoorden”, zegt .

Bart Grieten, VP Supply Europe bij AB InBev: “Onze import en export bierstromen zijn niet alleen complex maar vooral bijzonder volumineus. Het vinden van voldoende behandelingscapaciteit en opslagruimte om deze enorme volumes te kunnen verwerken is dus van primordiaal belang. We zijn dan ook blij dat we hiervoor met Katoen Natie, een Belgische logistieke speler van wereldformaat, kunnen werken”.

"We hebben er bewust voor gekozen om deze omslagactiviteiten en bijhorende werkgelegenheid in België te houden. De haven van Antwerpen is voor ons de ideale uitvalsbasis voor ons exportverhaal en dit door de goede ligging, de uitbreidingsmogelijkheden en de grote keuze van modaliteiten in transport: water, spoor en wegen."

In 2017 zal Katoen Natie 100 vrachtwagens en 35 importcontainers per dag lossen. Tevens zullen er dagelijks 75 vrachtwagens en tot 150 exportcontainers geladen worden. Ongeveer 85 medewerkers van Katoen Natie zijn dag en nacht in de weer om de goederen van AB InBev foutloos te behandelen en te verzenden.

Dit alles vindt plaats op de logistieke hub van Katoen Natie die 10 hectare groot is en die ideaal gelegen is in het hart van de Antwerpse haven, met name in het Delwaidedok.

Fernand Huts, CEO Katoen Natie: “Katoen Natie vaart wel bij de verlenging van het partnerschap. Dit contract laat Katoen Natie toe om verder te groeien in de Scheldehaven en op andere locaties.”

“Om deze spectaculaire toename te kunnen verwerken zal Katoen Natie verder investeren in mensen, ICT, rollend materieel en bijkomende magazijnen. De recente uitbreiding van haar concessiegrond ter hoogte van het Delwaidedok is daar een eerste concreet bewijs van.”

Beide partners hechten groot belang aan het leefmilieu. Diverse initiatieven werden reeds genomen om de ecologische voetafdruk te beperken. Zo is AB InBev samen met haar transportpartner NinaTrans pionier in het gebruik van de ecocombi. Twee ecocombi’s vervangen drie gewone vrachtwagens.

Omgerekend voor het vaste traject naar de haven van Antwerpen betekent dat een uitsparing van 418 vrachtwagenritten in anderhalf jaar, of een daling met 32%. Het aantal uitgespaarde kilometers stemt overeen met anderhalve keer de omtrek van de aarde. Goed voor een daling van 21% van de schadelijke CO2 emissies.

In de toekomst zal deze focus op groene logistiek zelfs verscherpt worden. Inzet van multimodaal transport, ecocombi’s, milieuvriendelijke motoren en materialen zullen verder gepromoot en onderzocht worden.

Voor het vervoer van import- en exportcontainers binnen de Antwerpse haven zal er maximaal gebruik worden gemaakt van het spoor. Dagelijks zullen er minimaal 2 bloktreinen (elk met een capaciteit van 49 containers) pendelen tussen de Linker en Rechter Scheldeoever.

Hierdoor worden er vrachtwagens van de weg gehaald en wordt het verkeer op de Linkeroever niet extra belast. Daarnaast werden ook nieuwe vorkheftrucks en mobiele containerkranen aangekocht die zuiniger en dus milieuvriendelijker zijn.