Scandinaven duurzaamst en competitiefst

De Scandinavische landen trekken de landenrangschikking van de duurzaamste en competitiefste landen in de jongste editie van ‘The Sustainable Competitiveness Report” van SolAbility.

Trefwoorden: #concurrentiekracht, #duurzaam, #Global Sustainable Competitiveness Index, #lendenindex, #SolAbility

Lees verder

Nieuws

( Foto: SolAbility )

ENGINEERINGNET.BE - Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en Ijsland nemen de eerste vijf plaatsen in de landenrangschikking.

‘The Sustainable Competitiveness Report” wordt gepubliceerd door de Koreeans-Zwitserse duurzaamheids denktank SolAbility en is nu aan zijn vijfde editie toe. België eindigt op de 28ste plaats en Nederland staat op 29.

The Global Sustainable Competitiveness Index (GSCI) evalueert het vermogen van een land om het creëren van welvaart aan te houden. Het bouwt op het natuurlijke en sociale kapitaal van een land, de efficiëntie waarmee het zijn hulpbronnen beheert, duurzame innovatie en het vermogen van de overheid om een kader te creëren waarin duurzame en aangehouden welvaart geschapen kan worden.

De enige niet-Europese landen in de top 20 van deze GSCI zijn Nieuw Zeeland (12), Japan (15). De VS (32) scoren relatief laag omwille van de (in)efficiëntie waarmee omgegaan wordt met de hulpbronnen, maar ook bij de sociale cohesie van de maatschappij wordt een uitroepingsteken gezet.

Dit is de rangschikking van een aantal andere grote landen: Duitsland (14), het VK (21), China (37), Brazilië (41), Rusland (45) en Indië (152).