OBB bestelt tot 200 locomotieven bij Siemens

De Oostenrijkse spoorwegen (OBB) hebben een raamcontract ondertekend met Siemens voor de levering van in totaal 200 locomotieven.

Trefwoorden: #locomotieven, #Siemens, #spoorwegen, #vectron-locomotief, #ÖBB

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - In het kader van het contract kunnen tot 100 wissel­stroom­loco­motieven (AC), 50 wissel­stroom­loco­motieven (AC) met diesel­tractie­modules en 50 multi-systeem­locomotieven (MS) worden afgeroepen.

Een vaste bestelling voor 30 MS-locomotieven werd bij de ondertekening geplaatst. De locomotieven worden gebouwd in de Siemens-fabriek in het Duitse München-Allach. De eerste exemplaren zullen aan het begin van de zomer 2018 worden geleverd.

Jochen Eickholt, CEO van de Siemens-divisie Mobility: "Het binnenhalen van de grootste aanbesteding voor locomotieven in Europa bevestigt nog maar eens de mogelijkheden van ons platform. Het biedt de grootste flexibiliteit tijdens de volledige levenscyclus van de locomotief. En voor operatoren betekent dit dat ze op lange termijn plannen voor de toekomst kunnen maken."

De locomotieven worden uitgebaat door de Rail Cargo Group, de goederenafdeling van ÖBB. Ze worden gebruikt voor het grensoverschrijdend verkeer in Oostenrijk, Tsjechië, Kroatië, Duitsland, Hongarije, Italië, Polen, Slowakije en Slovenië.

Naast de nationale treincontrolesystemen beschikken alle locomotieven ook over het Europese treincontrolesysteem (ETCS). De locomotieven hebben een maximumvermogen van 6.400 kW en een topsnelheid van 160 km/h.