Greenyard sluit nieuw contract in Antwerpse haven

Aan de terminal van Belgian New Fruit Wharf liep gisteren het CMA CGM schip Pointe des Colibris aan, gevuld met bananen uit Suriname, die via de haven van Antwerpen zullen verdeeld worden.

Trefwoorden: #Antwerpse haven, #bananen, #Belgian New Fruit Wharf, #CMA CGM, #contract, #Greenyard, #laden, #lossen, #Marc Van Peel, #scheepsterminal, #verladen

Lees verder

Techniek

( Foto: © Havenbedrijf Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Eigenaar van de bananen is FAI, Fruit Partner van Greenyard, de wereldwijde marktleider in verse en bereide groenten en fruit uit Sint-Katelijne-Waver.

Voor de verscheping sloot Greenyard een nieuwe contract af met rederij CMA CGM, waarbij de rechtstreekse aanloop op de fruitterminal van BNFW in Antwerpen één van de doorslaggevende factoren was.

Een zogeheten direct call vermindert de doorlooptijd in de logistieke keten wat voor bederfbare goederen zoals fruit en groenten van zeer groot belang is. De komst van CMA CGM betekent voor BNFW de derde container reeferrederij, na Maersk en Hamburg Süd, die op amper 2 jaar tijd kiest voor een directe dienst op Antwerpen.

Het Antwerpse Havenbedrijf is bijzonder tevreden met deze rechtstreekse verbinding op Antwerpen. Havenschepen Marc Van Peel: “De concurrentie met nabijgelegen havens is bikkelhard, zeker in het segment van het fruit. Als we er dan in slagen om extra trafiek voor Antwerpen aan te trekken, is dat een opsteker van formaat.”

De Antwerpse haven zag de voorbije jaren een sterke toename van de trafieken van bederfbare goederen. Alleen al in 2016 werd 9,02 miljoen ton reefervolume behandeld, wat uitgedrukt in TEU (eenheid van containers) een toename van 6,1% betekent ten opzichte van het jaar voordien.

Tot voor enkele jaren geleden werden fruittrafieken, zoals bananen, als bulkvolume vervoerd, maar de toegenomen containerisatie zorgt ervoor dat bananen steeds meer in koelcontainers worden verscheept.

Dankzij de enorme waaier aan toegevoegde waarde activiteiten kiezen verladers van ‘perishables’ er nog steeds voor om deze containers via Antwerpen te verschepen. Containers worden hier niet enkel simpelweg gelost en geladen, in de koelmagazijnen in de haven zorgen de logistieke bedrijven voor tal van meerwaardediensten, zoals kwaliteitscontrole, verpakking en afhandeling van douaneformaliteiten.

Ook Greenyard kiest met CMA CGM voor een rechtstreekse dienst op Antwerpen. Het schip dat woensdag een eerste maal aanloopt, maakt deel uit van de North Europe French West Indies Service (NEFWI) van CMA CGM.

Elke woensdag zullen schepen met een capaciteit van 2.800 TEU aanlopen op de terminal van BNFW aan kaai 212. De schepen lopen omstreeks 6 uur ’s morgens de haven binnen, om 14.00 uur van diezelfde dag zetten ze koers naar de volgende bestemming.

In die tijd worden gemiddeld 50 containers (goed voor 43.000 bananen/container) gelost, een aantal dat op termijn allicht nog zal toenemen. Daarnaast zullen er ook containers geladen worden. Want een van de troeven van Antwerpen is de aanwezigheid van retourlading.

Zo zal een aantal eilanden in de Caraïbische Zee wekelijks voorzien worden van containers met onder meer groenten, fruit, suiker, wijn en bier die in Antwerpen aan boord gaan.