Nieuw revisie-atelier voor elektromotoren

Fabricom Maintenance gaat een nieuw revisie-atelier voor elektromotoren aan de Scheldelaan in Lillo bouwen.

Trefwoorden: #elektromotoren, #ENGIE Fabricom, #Fabricom Maintenance, #revisie

Lees verder

Techniek

( Foto: ENGIE Electrabel )

ENGINEERINGNET.BE - “Het reviseren van elektromotoren is een uitbreiding van onze scope”, zegt Mark Dirckx, managing director bij ENGIE Fabricom.

De beslissing om het gat in het aanbod te dichten (het bedrijf reviseert al langer pompen en heeft een kleppenatelier in Zwijndrecht) werd twee jaar geleden genomen. Het atelier vertegenwoordigt een investering van zo’n 4 miljoen euro aan gebouwen en apparatuur.

Aanvankelijk gaan er een achttal mensen aan de slag. “De eerste motoren komen er nu aan. We ondertekenden een overeenkomst met ENGIE Electrabel om een aantal motoren uit de kerncentrale van Doel te reviseren. Daarna gaan we ook de bredere markt op.” zegt Dirckx.

Het is niet de bedoeling de zeer grote elektromotoren te behandelen -daar staan fabrikanten meestal zelf voor in. Dat betekent de motoren en hun schakelkasten uit de installatie halen, uitmeten, reviseren, opnieuw wikkelen, de behuizing zandstralen, reinigen en lakken in de oven,… uittesten op vermogen en ze opnieuw installeren.

“Onze perimeter is zo’n 400 km. Daarmee reiken we tot onder Parijs en voorbij de Ruhr.” Maar de Antwerpse haven is wel het dichtste bij.

De officiële opening van het nieuwe atelier is gepland voor de maand mei.