Dell gaat producten in gerecycled oceaanplastic verpakken

Dell is het eerste technologiebedrijf dat op grote schaal producten verpakt in gerecycled plastic uit de oceaan. Het verzamelt daartoe plastic in vaarwegen en op stranden.

Trefwoorden: #afval, #Dell, #ecologie, #gerecycled oceaanplastic, #HDPE, #ICT, #logistiek, #plastics, #recycleren, #technologie, #verpakken

Lees verder

Techniek

( Foto: Dell )

ENGINEERINGNET.BE - Met dit project voorkomt Dell dat alleen al dit jaar minstens 7.000 kilo aan plastic afval in de oceaan terechtkomt.

Om er zeker van te zijn dat het plastic na gebruik niet alsnog in de oceaan terecht komt, voorziet het technologiebedrijf elke verpakkings-tray van een duidelijk No. 2 recycle-symbool. Zo wordt het plastic bestemd als HDPE, wat wereldwijd goed recyclebaar is.

Hun packaging-team ontwerpt en vervaardigt de productverpakking zodanig dat het meer dan 93% recycleerbaar is en opnieuw gebruikt kan worden in de circulaire economie.

Het supply chain-proces van oceaanplastic bestaat uit verschillende stadia:

  • Oceaanplastic wordt onderschept aan kustlijnen en stranden en in vaarwegen voordat het in zee of de oceaan terechtkomt.
  • Hierna wordt het oceaanplastic verwerkt en verfijnd (25%) en dat wordt met ander gerecycled HDPE-plastics (75%) vanuit bronnen als flessen en voedselverpakkingen vermengd.
  • Vervolgens wordt een recyclede, plastic plaat tot nieuwe verpakkings-trays gemodelleerd en verstuurd voor de uiteindelijke verpakkings- en klantlevering.

Dell zal vanaf 30 april 2017 beginnen te verpakken in gerecycled oceaanplastic. Het bedrijf sluit ook voorlichtingsmateriaal bij voor meer bewustwording over oplossingen voor een gezond ecosysteem in de oceaan.