Adhemar de Saint-Venant vaart voor Jan De Nul

Op de Avic-scheepswerf in Weihai (China) is het multipurpose-schip Adhemar de Saint-Venant te water gelaten. De tewaterlating van zusterschip Daniel Bernoulli is voorzien voor maart 2017.

Trefwoorden: #Adhémar de Saint-Venant, #baggerbedrijf, #baggeren, #installatie, #Jan De Nul, #kabel, #kabelinstallatie, #valpijp

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul Group )

ENGINEERINGNET.BE - Beide schepen, die zullen varen voor van Jan De Nul, kunnen zo worden uitgerust dat ze een waaier aan opdrachten kunnen uitvoeren: het plaatsen van rots op de zeebodem met behulp van een hellende of flexibele valpijp; het baggeren van onderzeese sleuven, de installatie van kabels en umbilicals; installatiewerken met een deinings­gecompen­seerde kraan ...

Om deze opdrachten veilig en efficiënt te kunnen uitvoeren, zijn ze uitgerust met dynamische positionering (DP2), een volledig diesel-elektrische aandrijving, comfortabele accommodatie voor zestig personen en een SPS -code.

De Adhémar de Saint-Venant heeft een klassenotatie ‘strengthbottom’; het is bijgevolg mogelijk het schip gecontroleerd te laten stranden, wat nodig is bij kabelinstallatiewerken in zeer ondiep water.


ACHTERGROND
Tegenwoordig concentreert Jan De Nul Group zijn investeringsstrategie op nichemarkten. Dankzij de bouw van multipurpose-schepen kan hij beter inspelen op de vraag van klanten om een project door één aannemer of één schip te laten uitvoeren en kan hij de mobilisatiekosten voor zijn klanten beperken.